Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär, producent van glutenvrije voeding, lanceert een website en app met ruim 54.000 adressen van winkels en horecagelegenheden wereldwijd waar glutenvrije producten worden verkocht en geserveerd.

App met info en tips

Op GlutenfreeHolidays staat tevens hulp bij het boeken van een glutenvrije vakantie: dankzij de koppeling met GPS-tracking en routeplanning kan de consument in de app kijken welke adressen in de buurt glutenvrije voeding verkopen of serveren. De app bevat tevens informatie als reistips en indicaties van de kwaliteit en consumenten kunnen reviews en opmerkingen delen.

 

Ongeveer 1 tot 5% van de bevolking zou glutenintolerant zijn en kan het eiwit gluten niet verdragen. Dat zit in diverse gewassen, waaronder tarwe, rogge, gerst, spelt en haver. Mensen met coeliakie, glutensensitiviteit of tarweallergie kunnen ernstig ziek worden als hun eten niet volledig glutenvrij is.

 

Glutenintolerantie: nog veel onduidelijkheid

In Nederland hebben ongeveer 1 procent van de mensen coeliakie (de sterkste vorm van glutenintolerantie). Hoewel slechts ongeveer 35.000 mensen de diagnose reeds kregen, denken experts dat er nog 125.000 mensen zijn die ook aan coeliakie lijden zonder dit te weten. Bij mensen met coeliakie kan zelfs een zeer kleine hoeveelheid gluten een chronische ontsteking van de dunne darm veroorzaken met soms ernstige symptomen. Er is geen medicijn tegen coeliakie, de enige behandeling is een levenslang strikt glutenvrij dieet.

 

Glutensensitiviteit leidt dan weer tot buikpijn, misselijkheid, diarree, migraine en een opgeblazen gevoel. Er bestaat er nog veel onduidelijkheid over deze nieuwe vorm van glutenintolerantie. Bij mensen met glutensensitiviteit worden geen aantoonbare beschadigingen aan darmen of afweerstoffen in hun bloed gevonden, maar geeft het eiwit gluten wel degelijk gezondheidsklachten. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen aan glutensensitiviteit lijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top