Schär lanceert site en app voor glutenvrij | RetailDetail

Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär, producent van glutenvrije voeding, lanceert een website en app met ruim 54.000 adressen van winkels en horecagelegenheden wereldwijd waar glutenvrije producten worden verkocht en geserveerd.

App met info en tips

Op GlutenfreeHolidays staat tevens hulp bij het boeken van een glutenvrije vakantie: dankzij de koppeling met GPS-tracking en routeplanning kan de consument in de app kijken welke adressen in de buurt glutenvrije voeding verkopen of serveren. De app bevat tevens informatie als reistips en indicaties van de kwaliteit en consumenten kunnen reviews en opmerkingen delen.

 

Ongeveer 1 tot 5% van de bevolking zou glutenintolerant zijn en kan het eiwit gluten niet verdragen. Dat zit in diverse gewassen, waaronder tarwe, rogge, gerst, spelt en haver. Mensen met coeliakie, glutensensitiviteit of tarweallergie kunnen ernstig ziek worden als hun eten niet volledig glutenvrij is.

 

Glutenintolerantie: nog veel onduidelijkheid

In Nederland hebben ongeveer 1 procent van de mensen coeliakie (de sterkste vorm van glutenintolerantie). Hoewel slechts ongeveer 35.000 mensen de diagnose reeds kregen, denken experts dat er nog 125.000 mensen zijn die ook aan coeliakie lijden zonder dit te weten. Bij mensen met coeliakie kan zelfs een zeer kleine hoeveelheid gluten een chronische ontsteking van de dunne darm veroorzaken met soms ernstige symptomen. Er is geen medicijn tegen coeliakie, de enige behandeling is een levenslang strikt glutenvrij dieet.

 

Glutensensitiviteit leidt dan weer tot buikpijn, misselijkheid, diarree, migraine en een opgeblazen gevoel. Er bestaat er nog veel onduidelijkheid over deze nieuwe vorm van glutenintolerantie. Bij mensen met glutensensitiviteit worden geen aantoonbare beschadigingen aan darmen of afweerstoffen in hun bloed gevonden, maar geeft het eiwit gluten wel degelijk gezondheidsklachten. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen aan glutensensitiviteit lijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.