Sligro bouwt aan foodservice in België

Sligro bouwt aan foodservice in België
Sligro Food Group

Sligro Food Group gaat haar onderneming in België verder uitbouwen vanuit het hoofdkantoor van Java Foodservice in Rotselaar, dat volgend jaar officieel van naam verandert. De bouw van een eerste vestiging in Antwerpen gaat dit najaar dan toch van start. 

Centraal platform

Met Java Foodservice, dat sinds begin vorig jaar tot de onderneming behoort, richt Sligro zich in België op de segmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. Begin volgend jaar wordt het hoofdkantoor in Rotselaar omgedoopt tot Sligro Food Group Belgium. Java Foodservice nam hier in april bij het huidige dc een nieuw distributiecentrum voor diepvries van 4000 vierkante meter in gebruik. Het nieuwe warehouse wordt ingezet voor de verdere groei van het Belgische familiebedrijf. Java gaat met haar back office-organisatie tevens fungeren als shared service centre voor de Sligro activiteiten in België.


ISPC levert aan de gastronomische professionele markt in België. De horecaspecialist opereert vanuit zelfbedienings- en bezorggroothandels in Gent en Luik en vanuit Océan Marée, groothandel in verse vis in Brussel. Sligro wil ISPC samen met Java en de Sligro-activiteiten in België de komende jaren gaan samenvoegen tot een centraal platform en operatie voor de Belgische markt. 
 

Tot nu toe leveren de Sligro vestigingen vanuit Nederland aan de Belgische grootverbruik- en overige horecamarkt. Hier komt vanaf volgend jaar verandering in nu Sligro ook eigen locaties gaat bouwen in België. Dit najaar begint de bouw van de eerste eigen Belgische Sligro vestiging aan het Straatsburgdok in Antwerpen. In de afgelopen maanden riep de bouw weerstand op van collega-groothandelsondernemingen. Ook het traject voor vergunning voor nieuwbouw van een vestiging in Brugge is in gang gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top