Sligro bouwt aan foodservice in België

Sligro bouwt aan foodservice in België
Sligro Food Group

Sligro Food Group gaat haar onderneming in België verder uitbouwen vanuit het hoofdkantoor van Java Foodservice in Rotselaar, dat volgend jaar officieel van naam verandert. De bouw van een eerste vestiging in Antwerpen gaat dit najaar dan toch van start. 

Centraal platform

Met Java Foodservice, dat sinds begin vorig jaar tot de onderneming behoort, richt Sligro zich in België op de segmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. Begin volgend jaar wordt het hoofdkantoor in Rotselaar omgedoopt tot Sligro Food Group Belgium. Java Foodservice nam hier in april bij het huidige dc een nieuw distributiecentrum voor diepvries van 4000 vierkante meter in gebruik. Het nieuwe warehouse wordt ingezet voor de verdere groei van het Belgische familiebedrijf. Java gaat met haar back office-organisatie tevens fungeren als shared service centre voor de Sligro activiteiten in België.


ISPC levert aan de gastronomische professionele markt in België. De horecaspecialist opereert vanuit zelfbedienings- en bezorggroothandels in Gent en Luik en vanuit Océan Marée, groothandel in verse vis in Brussel. Sligro wil ISPC samen met Java en de Sligro-activiteiten in België de komende jaren gaan samenvoegen tot een centraal platform en operatie voor de Belgische markt. 
 

Tot nu toe leveren de Sligro vestigingen vanuit Nederland aan de Belgische grootverbruik- en overige horecamarkt. Hier komt vanaf volgend jaar verandering in nu Sligro ook eigen locaties gaat bouwen in België. Dit najaar begint de bouw van de eerste eigen Belgische Sligro vestiging aan het Straatsburgdok in Antwerpen. In de afgelopen maanden riep de bouw weerstand op van collega-groothandelsondernemingen. Ook het traject voor vergunning voor nieuwbouw van een vestiging in Brugge is in gang gezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top