Sligro-ISPC Antwerpen open ondanks vernietiging bouwvergunning

Foto Sligro

Horecagroothandel Sligro kon dinsdagochtend dan toch de deuren openen in Antwerpen, ondanks de vernietiging van de bouwvergunning enkele dagen geleden. In de 16.000 m² grote vestiging kunnen foodserviceprofessionals terecht voor een compleet aanbod.

 

“Administratieve kwestie”

Vorige week leek het er nog op dat Sligro niet op de geplande datum zou kunnen openen, nadat de raad voor vergunningsbetwistingen de bouwvergunning had vernietigd. Concurrenten en bewoners uit de omgeving protesteren namelijk al jaren tegen de komst van het bedrijf. Toch vond het openingsfeest op maandagavond wel degelijk plaats en op dinsdagochtend konden de eerste professionele klanten hun inkopen doen.

 

Aan ATV verklaart Rudi Petit-Jean, directeur van Sligro België, dat het verlies van de vergunning een puur administratieve kwestie is. Een deel van de klachten had immers betrekking op de overlast tijdens de bouwwerken, die nu afgelopen zijn. Bovendien heeft de indiener van de klacht zich teruggetrokken, zegt Petit-Jean. Advocaat Gregory Verhelst, die protesterende bedrijven en buurtbewoners vertegenwoordigt, betwist die uitspraak: volgens hem blijft de mobiliteit op de site een probleem en mogen er op het industrieterrein geen winkelactiviteiten worden ontplooid. Hij stuurde een deurwaarder naar de vestiging. Sligro is echter geen winkel, wel een distributiecentrum met een afhaalfunctie, meent Petit-Jean. Opmerkelijk: om de hoek bevindt zich een grote vestiging van concurrent Metro.

 

Hoge ambities

In elk geval is deze bijzonder grote ‘flagship’ van Sligro een erg knappe vestiging geworden, waar de groothandelaar uitpakt met zijn grote assortiment voeding en toebehoren voor horecaondernemers. In de ruime zaak is er veel aandacht voor verse en exclusieve producten en worden er demonstraties gegeven voor en door vakmensen. De coördinatie van de inrichtingswerken gebeurde overigens door winkelbouwer Stamhuis.

 

Sligro Food Group heeft hoge ambities op de Belgische markt. Het bedrijf nam de Belgische horecagroothandels ISPC en Java Foodservice over en belevert horecaprofessionals al een tijdje vanuit Nederland. Dat zal voortaan dus vanuit Antwerpen gebeuren. Het bedrijf plant ook een vestiging in Brugge.