Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over | RetailDetail

Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

De Nederlandse Sligro Food Group neemt de Belgische groothandel ISPC over en krijgt zo drie groothandels in Gent, Luik en Brussel in handen. In 2016 haalde ISPC een omzet van 86 miljoen euro.

Uitbouw Belgisch netwerk

“Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro”, aldus Koen Slippens, CEO van de Sligro Food Group. “Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België.”

 

“Ik ben er van overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen. Gezien Sligro geen Cash & Carry activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst”, voegt Ivan Sabbe, CEO van ISPC, toe. Beide partijen hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de hoogte van het overnamebedrag. Als alles goed verloopt, dan moet de overname nog in de eerste helft van 2017 afgerond zijn.

 

Met de overname van ISPC haalt Sligro nu een omzet van meer dan 240 miljoen euro en heeft het ruim 550 werknemers in dienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".