Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over | RetailDetail

Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

De Nederlandse Sligro Food Group neemt de Belgische groothandel ISPC over en krijgt zo drie groothandels in Gent, Luik en Brussel in handen. In 2016 haalde ISPC een omzet van 86 miljoen euro.

Uitbouw Belgisch netwerk

“Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro”, aldus Koen Slippens, CEO van de Sligro Food Group. “Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België.”

 

“Ik ben er van overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen. Gezien Sligro geen Cash & Carry activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst”, voegt Ivan Sabbe, CEO van ISPC, toe. Beide partijen hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de hoogte van het overnamebedrag. Als alles goed verloopt, dan moet de overname nog in de eerste helft van 2017 afgerond zijn.

 

Met de overname van ISPC haalt Sligro nu een omzet van meer dan 240 miljoen euro en heeft het ruim 550 werknemers in dienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

25/04/2018

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.