Sligro ook in België open voor de consument

Sligro Antwerpen
Foto Pat Verbruggen

De drie Belgische vestigingen van foodservicegroothandel Sligro-ISPC zetten tijdelijk de deuren open voor iedereen. Het Nederlandse moederbedrijf ziet zijn omzet flink zakken door de coronacrisis.

 

Financiële strop

Vanaf vrijdag 20 maart om 9u kunnen consumenten uitzonderlijk en tijdelijk hun boodschappen komen doen bij de vestigingen van Sligro-ISPC in Antwerpen, Gent en Luik. Het federale voedselagentschap FAVV heeft namelijk beslist dat voedingsgroothandels ook aan particulieren mogen verkopen, tot aan het einde van de bijzondere overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Net als in de supermarkten gelden uiteraard ook hier de regels inzake social distancing.

 

In Nederland waren de foodgrossiers al sinds donderdag open voor het grote publiek. Sligro Food Group laat in een persbericht weten dat de omzet zwaar getroffen wordt door de coronacrisis, nu in de hele Benelux de horeca verplicht dicht is. Daardoor is tussen de 70 en de 75% van de totale bezorgomzet weggevallen. De vraag in de zorg en bij de overheid is wel stabiel gebleven en in de zelfbedieningsgroothandels is de omzet gestegen, dankzij klanten die met afhaalinitiatieven een deel van hun activiteiten overeind houden.

 

De winst zal dan ook sterk terugvallen, maar break-even of een licht positief resultaat is nog haalbaar, stelt het bedrijf. Enkele investeringen worden teruggeschroefd, maar de uitrol van SAP in België en de integratie van Heineken en De Kweker in Nederland blijven wel doorgang vinden.