Socialistische vakbond blijft Colruyt onder druk zetten

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Colruyt blijft kampen met een stakingscaroussel: na vier andere winkels, bleef zaterdag de Colruyt-supermarkt van Seraing dicht. Franstalige socialistische vakbond SETCa vindt het sectorakkoord rond coronamaatregelen onvoldoende.

 

Extra maaltijdcheques en recup

De coronamaatregelen en -compensaties voor het personeel zijn bij Colruyt nog onvoldoende, vindt de Franstalige socialistische vakbond SETCa. Daarom organiseert de vakbonden sinds een aantal weken een roterende staking, waarbij op zaterdag of maandag telkens een vestiging van de supermarktketen dicht blijft. Eerder waren al Herve, Fléron, Chênée en Jemeppes aan de beurt, afgelopen zaterdag was het de supermarkt van Seraing die door de vakbondsactie de deuren dicht hield.


Nochtans was er vorige week na lang onderhandelen een sectorakkoord bereikt, met een pakket aan extra vergoedingen en veiligheidsmaatregelen die voor alle Belgische voedingsretailers gelden. Volgens SETCa gaan de onderhandelingen, die nu verder per keten gebeuren, bij Colruyt echter nog niet ver genoeg. De vakbond wil 4 euro extra aan maaltijdcheques, elke dag een halfuur recuptijd bovenop, meer recup voor 45-plussers en een verbod op winkeltassen.


“De onderhandelingen blokkeren met name op de maaltijdcheques en de recuperatie”, zegt Patrick Masson, SETCa-secretaris Luik, tegenover Business AM. Maandagochtend is nieuw overleg van start gegaan.