Spa investeert 17 miljoen in Bulgaars flessenwater

logo Spadel
Spadel

De Belgische flessenwaterproducent Spadel investeert 17 miljoen euro in de Bulgaarse fabriek van Devin. Er komt ook een nieuw verdeelcentrum. De investeringen moeten een antwoord bieden op de groeiende vraag en de operationele efficiëntie verhogen.

 

Marktleider

Devin is koploper op de Bulgaarse flessenwatermarkt, met een marktaandeel van ongeveer 40%. Om de verdere uitbouw van het merk te ondersteunen trekt moedermaatschappij Spadel nu zeventien miljoen euro uit: twee nieuwe productielijnen moeten de capaciteit verhogen en zo inspelen op de stijgende vraag vanwege de Bulgaarse consumenten. Met een nieuw verdeelcentrum wil het bedrijf vooral de operationele efficiëntie verbeteren.

 

"Deze investering in Bulgarije is een beloning voor de dynamische inzet en knowhow van Devins teams die opmerkelijke resultaten boeken in een sterk concurrerende markt", verklaart CEO Marc du Bois: "We beslisten om een aanzienlijk bedrag te investeren in de ontwikkeling van onze Bulgaarse activiteiten omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog een aanzienlijk groeipotentieel bestaat op deze markt."

 

Spadel is eigenaar van de merken Spa en Bru in de Benelux, Wattwiller en Carola in Frankrijk en Devin in Bulgarije. In 2018 boekte het bedrijf een omzet van 314 miljoen euro. De investering komt er ondanks de zware problemen waarin de wereldwijde flessenwatersector zich bevindt.