Spa verkoopt zijn Britse water

Het kasteel Carreg Cennen in de Brecon Beacons (Wales), waar de naam van het water vandaan komt.
Foto: Shutterstock

De Belgische watergroep Spadel heeft zijn Britse divisie verkocht aan David Stockley, momenteel financieel directeur van het bedrijf. De 32 banen bij het Welshe bedrijf Brecon Carreg blijven behouden.

 

Populair in Wales

Brecon Carreg, naar eigen zeggen het populairste mineraalwater in Wales, was al sinds 1983 in Belgische handen. Het merk produceerde vorig jaar 47,5 miljoen liter water en heeft een marktaandeel van 19%. Nu moet het echter wijken omdat Spadel zich wil focussen op de markten waar de groep het sterkst staat: de Benelux, Bulgarije en Frankrijk.

 

CEO Marc du Bois noemt het in een persbericht een "moeilijke beslissing", omdat "het een bedrijf is dat sinds meer dan 35 jaar deel uitmaakt van onze groep en het voor ons een mooi succesverhaal geweest is." De groep investeerde de laatste jaren "aanzienlijk" in het Britse watermerk, maar zegt nu dat de bereikte groei niet groot genoeg was en dat om Brecon Carreg even groot te maken als de drie genoemde markten van de Spadel-groep "in de komende jaren echter aanzienlijke investeringen vereist zouden zijn."