Spaans voedingsbedrijf wil Continental Foods overnemen

Spaans voedingsbedrijf wil Continental Foods overnemen
facebook

Het Spaanse voedingsbedrijf GB Foods wil volgende week een bod uitbrengen op het Belgische Continental Foods, dat eigenaar is van merken als Devos Lemmens, Aiki en Royco. Ook twee andere partijen zouden interesse tonen.

1 miljard euro

Als de overname door GB Foods er komt, dan zou dat vooral op geografisch vlak een goede combinatie zijn: het Spaanse bedrijf is vooral aanwezig in Spanje, Italië, Nederland, Rusland en dertig landen in Afrika en het Midden-Oosten, terwijl de producten van Continental Foods dan weer te vinden zijn in Frankrijk, Duitsland, België en Scandinavië.

 

Het assortiment van beide bedrijven is dan weer gelijkaardig, met vooral sauzen, soep en kant-en-klare maaltijden. GB Foods is met een omzet van 1 miljard euro wel een stuk groter dan Continental Foods, dat 400 miljoen euro omzet haalt.

 

Naast GB Foods zouden er volgens De Tijd nog twee partijen geïnteresseerd zijn in een overname van het Belgische bedrijf, maar voorlopig is niet bekend over wie het gaat.

 

Continental Foods is momenteel in handen van investeringsfonds CVC, maar staat sinds april in de etalage. CVC hoopt een miljard euro op te halen, meer dan het dubbele van de aankoopprijs van 400 miljoen euro uit 2013. Sinds de overname werd de werking van het bedrijf flink aangepakt, waardoor operationele winst bij een gelijke omzet steeg van 50 miljoen euro naar 81 miljoen euro.