Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" komt naar België | RetailDetail

Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" komt naar België

Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" komt naar België

De Spaanse sandwichbar 100 Montaditos opent eind volgende week in Luik zijn eerste Belgische vestiging. De keten, die zich vooral richt op jongeren, mikt op 40 sandwichbars in vijf jaar tijd.

Focus op studentensteden

100 Montaditos is een fastfoodbar met op de menukaart onder meer een honderdtal mini-sandwiches (vanaf 1 euro), slaatjes en snacks. "Snel en meer gevarieerd dan de bestaande ketens bieden wij een kwalitatief alternatief uit het zuiden, waarvan de menukaart werd aangepast aan de Belgische markt", klinkt het in een persbericht.

 

Toen de Spaanse franchiseketen in juni van dit jaar zijn komst naar België in het vooruitzicht stelde, liet Virgina Donado, algemeen directeur van de Restalia-groep, weten "gedurende de komende vijf jaar 40 restaurants te zullen openen in België".

 

Al begint projectverantwoordelijke Mike Van Dyck wel rustig: "We willen in België vijf restaurants openen in twee jaar", zegt hij. Daarbij ligt de focus op studentensteden als Brussel, Louvain-la-Neuve, Leuven en Gent. De eerste vestiging, in de Rue Pont d'Avroy in Luik, is alvast goed voor 14 banen.

 

Europese expansie

De formule 100 Montaditos werd dertien jaar geleden opgericht in Sevilla. De keten, eigendom van de groep Restalia, telt ondertussen meer dan 280 vestigingen in Spanje, Portugal, Italië, de Verenigde Staten, Mexico, Chili en Colombia. In dat laatste land tekende de groep half november nog een contract voor 25 extra sandwichbars.

 

België is dus pas het vierde Europese land waar 100 Montaditos van start gaat, maar zeker niet het laatste, als we Virginia Donado mogen geloven: "Europa verkrijgt een steeds groter gewicht in onze internationaliseringsstrategie. Het is onze bedoeling om in minstens zes Europese landen actief te zijn tegen 2016". Welke twee landen er nog bij komen, is niet bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top