Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" komt naar België

Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" komt naar België

De Spaanse sandwichbar 100 Montaditos opent eind volgende week in Luik zijn eerste Belgische vestiging. De keten, die zich vooral richt op jongeren, mikt op 40 sandwichbars in vijf jaar tijd.

Focus op studentensteden

100 Montaditos is een fastfoodbar met op de menukaart onder meer een honderdtal mini-sandwiches (vanaf 1 euro), slaatjes en snacks. "Snel en meer gevarieerd dan de bestaande ketens bieden wij een kwalitatief alternatief uit het zuiden, waarvan de menukaart werd aangepast aan de Belgische markt", klinkt het in een persbericht.

 

Toen de Spaanse franchiseketen in juni van dit jaar zijn komst naar België in het vooruitzicht stelde, liet Virgina Donado, algemeen directeur van de Restalia-groep, weten "gedurende de komende vijf jaar 40 restaurants te zullen openen in België".

 

Al begint projectverantwoordelijke Mike Van Dyck wel rustig: "We willen in België vijf restaurants openen in twee jaar", zegt hij. Daarbij ligt de focus op studentensteden als Brussel, Louvain-la-Neuve, Leuven en Gent. De eerste vestiging, in de Rue Pont d'Avroy in Luik, is alvast goed voor 14 banen.

 

Europese expansie

De formule 100 Montaditos werd dertien jaar geleden opgericht in Sevilla. De keten, eigendom van de groep Restalia, telt ondertussen meer dan 280 vestigingen in Spanje, Portugal, Italië, de Verenigde Staten, Mexico, Chili en Colombia. In dat laatste land tekende de groep half november nog een contract voor 25 extra sandwichbars.

 

België is dus pas het vierde Europese land waar 100 Montaditos van start gaat, maar zeker niet het laatste, als we Virginia Donado mogen geloven: "Europa verkrijgt een steeds groter gewicht in onze internationaliseringsstrategie. Het is onze bedoeling om in minstens zes Europese landen actief te zijn tegen 2016". Welke twee landen er nog bij komen, is niet bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top