Spadel stapt in duurzame drankenbezorger Contaynor

Contaynor (FB)

Spadel, eigenaar van onder meer Spa en Bru, start een nieuw investeringsfonds en neemt meteen een minderheidsbelang in Contaynor. Dat is een Belgische startup die zich richt op de ecologische thuisbezorging van dranken.

 

Duurzaam en innovatief

Het investeringsfonds, "The Source, Ventures by Spadel", start met een kapitaal van tien miljoen euro. Bedoeling is om te investeren in innovatieve en duurzame startups in de drankensector, maar ook in initiatieven rond verpakking, recycling of digitalisering. De eerste investering van The Source is een minderheidsparticipatie in drankenbezorger Contaynor.

 

Die startup levert bakken water, bier en frisdrank met elektrische bestelwagens bij consumenten thuis. Voorlopig beperkt het werkterrein zich tot de streek rond Leuven en Brussel, maar het bedrijf wil zo snel mogelijk ook andere grote steden bedienen, te beginnen bij Antwerpen. Daar moet bovendien een nieuw distributiecentrum komen.

 

“Er zullen in de komende maanden beslist nog andere investeringen volgen”, zegt Franck Lecomte, hoofd innovatie en duurzame groei bij Spadel. “Innovatie stond altijd al centraal in de strategie van Spadel. Met The Source willen we nog een stap verder gaan en aansluiting vinden bij bedrijven die ons bedrijfsmodel kunnen beïnvloeden.”