Spar opent drie nieuwe Spar City Stores | RetailDetail

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Supermarktketen Spar opent deze maand in Den Haag, Amersfoort en Leeuwarden drie nieuwe Spar City Stores. Die brengen het totaal van dat concept op 35, tegen het jaareinde moeten dat er vijftig zijn.

Naar 50 winkels

Donderdag start een vestiging aan Noordeinde in Den Haag, op 21 juni volgt de Kamp in Amersfoort en op 28 juni opent Spar City aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Voor Den Haag wordt het de tweede vestiging van Spar City Store: de eerste verhuisde begin dit jaar van winkelcentrum New Babylon naar de Bezuidenhoutsweg. In Amersfoort komt de stadswinkel in een voormalig pand van Big Bazar, Leeuwarden krijgt een vestiging in het winkelgebied tussen Aktiesport en Blokker.

 

Spar City Store telt met de nieuwe openingen eind deze maand 35 vestigingen in Nederland. Dit jaar moet dit aantal naar 50 winkels uitgroeien. “Met de opening van deze drie City winkels en wat we voorzien te openen liggen we aardig op schema”, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar Holding.

 

Voor direct consumeren of meenemen

Spar begon zeven jaar geleden aan de Glashaven in Rotterdam met deze stadswinkelformule met verse gemaksproducten en producten voor direct consumeren zoals broodjes, salades, smoothies en koffie. Het assortiment kent tevens mealdeals voor een snel ontbijt, gezonde lunch en gemakkelijke avondmaaltijd.

 

Inmiddels is het stadwinkelconcept aanwezig in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda en Enschede. Spar profileert zich met Spar City, Spar Enjoy en Spar Express naast buurtsupermarkt ook als formule voor een bredere doelgroep zoals passanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.