Spar opent drie nieuwe Spar City Stores | RetailDetail

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Supermarktketen Spar opent deze maand in Den Haag, Amersfoort en Leeuwarden drie nieuwe Spar City Stores. Die brengen het totaal van dat concept op 35, tegen het jaareinde moeten dat er vijftig zijn.

Naar 50 winkels

Donderdag start een vestiging aan Noordeinde in Den Haag, op 21 juni volgt de Kamp in Amersfoort en op 28 juni opent Spar City aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Voor Den Haag wordt het de tweede vestiging van Spar City Store: de eerste verhuisde begin dit jaar van winkelcentrum New Babylon naar de Bezuidenhoutsweg. In Amersfoort komt de stadswinkel in een voormalig pand van Big Bazar, Leeuwarden krijgt een vestiging in het winkelgebied tussen Aktiesport en Blokker.

 

Spar City Store telt met de nieuwe openingen eind deze maand 35 vestigingen in Nederland. Dit jaar moet dit aantal naar 50 winkels uitgroeien. “Met de opening van deze drie City winkels en wat we voorzien te openen liggen we aardig op schema”, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar Holding.

 

Voor direct consumeren of meenemen

Spar begon zeven jaar geleden aan de Glashaven in Rotterdam met deze stadswinkelformule met verse gemaksproducten en producten voor direct consumeren zoals broodjes, salades, smoothies en koffie. Het assortiment kent tevens mealdeals voor een snel ontbijt, gezonde lunch en gemakkelijke avondmaaltijd.

 

Inmiddels is het stadwinkelconcept aanwezig in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda en Enschede. Spar profileert zich met Spar City, Spar Enjoy en Spar Express naast buurtsupermarkt ook als formule voor een bredere doelgroep zoals passanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.