Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen | RetailDetail

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen
Foto: Shutterstock

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

 

Boodschappen scannen en betalen met de smartphone

Achter de schermen sleutelt 'RPCG', waaronder de Belgische winkels van Spar vallen, aan een app om contactloos te betalen in de supermarkt. Dat bevestigt Colruyt Group aan de redactie van RetailDetail. De app zal in het voorjaar van 2018 worden uitgetest in een aantal pilootwinkels van Spar: “Het project kadert in ons geloof in innovatie”, zegt directeur Dirk Depoorter: “We investeren erin omdat we denken een echte meerwaarde te zullen creëren voor onze klanten. Het is een nieuwe manier van boodschappen doen en afrekenen, waardoor je sneller in en uit de winkel bent.”

 

De ontwikkeling gebeurt in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf FutureProof Retail. Eigen aan de toepassing is dat shoppers met hun smartphone tijdens het winkelen producten kunnen scannen. Zo kunnen ze gaandeweg hun kassabon zien aangroeien en op elk moment het huidige totaalbedrag zien. Ook de Xtra-getrouwheidskaart van Colruyt Group wordt in de toepassing verwerkt.

 

Geen wachtrijen meer aan de kassa

Vergelijkbaar met de kassaloze supermarket Amazon Go hoeven klanten via het zelfscansysteem in principe ook niet meer aan te schuiven aan de kassa, maar gewoon uitchecken en betalen op hun smartphone voor ze de winkel verlaten. Hoe dat in de praktijk bij Spar zal verlopen, is evenwel nog niet bekend. FutureProof Retail zegt in een persbericht alvast dat de toepassing compatibel zal zijn met de huidige kassasystemen bij Spar.

 

“Het verheugt ons om deel uit te maken van de innovatiestrategie van Retail Partners Colruyt Group, die het voor shoppers bij de Spar-winkels van Colruyt Group mogelijk gaat maken om de wachtrijen over te slaan”, zegt Di Di Chan, hoofd van FutureProof Retail. Meer info over het project en de exacte lanceringsdatum geeft Colruyt Group weliswaar nog niet vrij. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top