Spar University laat studenten de wachtrij skippen | RetailDetail

Spar University laat studenten de wachtrij skippen

Spar University laat studenten de wachtrij skippen
Foto: Spar University

Spar University, de gemakswinkels van Spar op universiteits- en hogeschoolterreinen, start een nieuw concept zonder kassa’s: met ‘Skippen’ skip je de wachtrij en betaal je met betaalapp Tikkie.

 

Eind 2018 in alle winkels

Het kassaloze concept Skippen start vanaf 4 april in de Spar University-vestiging op de Hogeschool Utrecht (HU). Studenten en medewerkers kunnen er winkelen en betalen zonder tussenkomst van een kassa. Eind 2018 wil Spar University het systeem in al haar winkels hebben uitgerold.


Daarmee gaat de keten van negen gemakswinkels nog een stap verder dan de 100% self-checkout waarmee het tot nu toe werkte. Spar University was in 2013 naar eigen zeggen de eerste ter wereld die winkels zonder caissières opende. Het ‘Skippen’ is voor het gemaksconcept dus “de tweede stap in de ontwikkeling van simpel, slim en snel shoppen”.


Het Skippen is een nieuwe functie in de app van Spar University, waarmee shoppers letterlijk en figuurlijk de kassa(rij) in de winkel ‘skippen’: klanten scannen producten met hun smartphone, die zo direct in het (digitale) winkelmandje komen, en rekenen vervolgens met de populaire mobiele betaaltoepassing Tikkie af.


Meer relevante aankoopdata

In de laatste checkout-stap in de winkel zit nog een klantbeloningssysteem verwerkt: na het skippen scannen klanten een QR-code bij het skip-beeldscherm in de winkel, waarna ze meteen zien of ze een ‘reward’ krijgen bij hun eerstvolgende bezoek, zoals een gratis koffie of lunch.


“De eenvoudige techniek en software die het Skippen mogelijk maakt is door een slimme koppeling van API’s tot stand gekomen”, aldus Spar University in een persbericht. Door het introduceren van Skippen, heeft Spar University meer relevante en dus persoonlijke aankoopdata over haar klanten. Zo kan het slimmere appdeals maken en de klant betere informatie geven over bijvoorbeeld allergenen, klinkt de redenering achter het concept. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.