"Speciaalbier in blik gaat boomen" | RetailDetail

"Speciaalbier in blik gaat boomen"

"Speciaalbier in blik gaat boomen"

De verkoop van speciaalbieren in blik zal ook in Europa blijven groeien, meent de Amerikaanse drankenverpakker Ball Packaging. Momenteel vertegenwoordigt blik nog maar een klein deel van de omzet voor het bedrijf, maar de groei is alvast indrukwekkend.

Populair bij jongeren

Volgens marketingverantwoordelijke Veronique Stephan zijn blikjes commercieel interessanter voor de brouwers, omdat ze meer ruimte hebben om te bedrukken. Daardoor kunnen brouwers hun merk beter presenteren aan de consument.

 

Daarnaast gelooft ze dat blikjes ook beter in de markt liggen bij jongeren, een groep die de brouwers van speciaalbieren maar wat graag wil bereiken. Ball Beverage Packaging Europe verwacht dat de verkoop van blikjes de komende tijd met meer dan tien procent zal groeien.

 

Bier in blik heeft trouwens ook voordelen voor het milieu, want blikjes worden voor een groot stuk gemaakt van gerecycleerd materiaal en de blikjes zelf worden ook volop gerecycleerd.

 

Speciaalbieren in blik kwamen eerst op in de Verenigde Staten, maar hebben ondertussen ook al hun weg gevonden naar Europa. Heel wat bierdrinkers zullen ongetwijfeld huiveren bij het idee van bier in blik, al verzekeren specialisten ons ervan dat écht speciaalbier net baat heeft bij blik, omdat de smaak in blik dan minder verslechtert onder de invloed van licht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.