Spontane staking bij Delhaize in Brusselse vestigingen

Spontane staking bij Delhaize in Brusselse vestigingen

Zaterdag is bij enkele Brusselse vestigingen van Delhaize een spontane staking uitgebroken. De werknemers die het werk neerlegden, wilden zo protesteren tegen fouten bij de opmaak van contracten.

 

Dinsdag overleg met sociale partners

"Wij stellen vast dat de regels rond contracten van bepaalde duur niet worden gerespecteerd", zegt Valérie Vanwalleghem, secretaris voor handel bij BBTK Brussel-Halle-Vilvoorde, aan Belga. Alles begon met een arbeidster die twee opeenvolgende contracten kreeg voorgeschoteld van minder dan drie maanden. Volgens de wet moeten die echter een minimumduur hebben van minstens drie maanden.

 

“Indien de wet niet wordt nageleefd, kan de werknemer een contract van onbepaalde duur vragen", aldus Vanwalleghem. Volgens haar heeft de directie echter geweigerd dat contract aan te bieden. Volgens Vanwalleghem gaat het hier ook niet over een geïsoleerd geval.

 

Als reactie op de fouten besloten de werknemers van enkele filialen in Molenbeek, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek het werk neer te leggen. Volgens de vakbonden legde tussen 70 en 80 procent van de werknemers het werk neer.

 

“We kunnen inderdaad bevestigen dat er zaterdag in de loop van de dag 5 supermarkten in Brussel niet toegangelijk waren voor onze klanten. De aanleiding van deze actie was een situatie rond een arbeidscontract in onze supermarkt Theodor (in Jette, nvdr). Al de 5 winkels hebben vandaag terug de deuren geopend. Morgen vindt er overleg plaats tussen de sociale partners rond dit dossier”, laat Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, verstaan aan onze redactie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top