'Spookkeuken' scoort met Pascale Naessens

Casper / Pure by Pascale Naessens
Foto: Casper / Pure by Pascale Naessens

Door de coronacrisis kregen maaltijddiensten als Deliveroo en Uber Eats een ware boost. Daar wil 'spookrestaurant' Casper op meesurfen: het bedrijf heeft een exclusieve deal met Pascale Naessens gesloten.

 

Bavet

Casper is opgericht door Peter Van Praet, zaakvoerder van de spaghettirestaurants Bavet. Zijn nieuwe initiatief is een 'ghost kitchen' of 'dark kitchen', wat inhoudt dat er enkel een keuken is en geen tafels of stoelen. De gerechten worden er afgehaald of door fietskoeriers aan huis geleverd. Het concept is al erg ingeburgerd in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar hier staat het in zijn kinderschoenen.

 

Van Praet zag het belang van afhaalmaaltijden bij Bavet steeds toenemen: "Toen onze keukens meer en meer onder druk stonden door het succes van dit nieuwe afzetkanaal, zijn we beginnen na te denken hoe we nog meer konden inzetten op thuislevering zonder de ervaring teniet te doen voor wie in het restaurant eet, onder andere door koeriers die steeds binnenvallen. Zo is het idee ontstaan om op centrale plaatsen in steden keukens te introduceren die zich alleen bezighouden met afhaalmaaltijden", zegt hij in De Standaard.

 

Kwaliteit

Van Praet wil vooral met kwaliteit de strijd aangaan met de traditionele afhaalrestaurants: "Bij 'takeaway' denken mensen al snel aan pizza, pasta en burgers, maar wij willen het veel breder trekken, en een waaier aan vernieuwende gerechten aanbieden, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid", aldus Van Praet. Daarom sloot het bedrijf een samenwerking af met Pascale Naessens: een tiental van haar gerechten is beschikbaar via Casper.

 

Momenteel is Casper actief in Gent en Antwerpen, maar de bedoeling is om het concept snel uit te breiden naar andere steden, met name Brussel. Ook het aanbod zal nog verder worden aangevuld.