Sportkledingmerk Dunlop in Japanse handen

Sportkledingmerk Dunlop in Japanse handen
Shutterstock

Sportwinkelketen Sports Direct heeft het Britse sportkledingmerk Dunlop voor 137,5 miljoen dollar (130 miljoen euro) verkocht aan het Japanse Sumitomo Rubber Industries. Sumitomo beschikte al over de rechten van Dunlop in Japan en Taiwan.

Slecht jaar voor Sports Direct

Sport Direct wilde Dunlop van de hand doen, omdat het naar eigen zeggen momenteel niet de mogelijkheden heeft om meerdere internationale merken tegelijk te beheren en te ontwikkelen. De keten heeft ook Slazenger, Everlast en Lonsdale in handen. De keten van de beruchte Mike Ashley, voorzitter van de Engelse tweedeklasser Newcastle United, kocht Dunlop in 2004 voor veertig miljoen pond (47 miljoen euro) van de Royal Bank of Scotland. Die had op zijn beurt het merk gekocht van zijn investeerders.

 

Sports Direct heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarin zowel de winst als de aandelen met de helft achteruit gingen. Daarnaast werd het beschuldigd van slechte werkomstandigheden in één van zijn magazijnen, waar werknemers minder dan het minimumloon verdienden. Het bedrijf zou daarop een miljoen pond moeten uitbetalen aan zijn werknemers.