Staking bij drie Delhaizes beëindigd

Tobias Arhelger / Shutterstock.com

Drie Henegouwse winkels van Delhaize, waar begin deze week een spontane staking was uitgebroken, zijn weer open. Vakbonden en medewerkers eisten dat een ontslagen medewerkster weer zou worden aangenomen.

 

Drie dagen dicht

Maandagnamiddag legden de medewerkers van de Delhaize-supermarkt van Epinois (een deelgemeente van Binche) het werk neer uit protest tegen het ontslag van een medewerkster, die volgens Sudinfo zonder contract in de supermarkt zou hebben gewerkt. De vakbondsafgevaardigden eisten dat de jongedame opnieuw in dienst werd genomen.

 

Later verklaarden de nabijgelegen vestigingen van Hornu en Montigny-le-Tilleul zich solidair. De drie winkels bleven tot en met woensdag dicht voor het publiek. De vakbonden lieten weten de winkels pas te laten heropenen als er een sociaal akkoord werd gevonden met de directie van Delhaize.

 

Inmiddels is de sociale vrede teruggekeerd, laat Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver weten aan RetailDetail. Alle winkels hebben de deuren donderdagochtend weer gewoon geopend. “Het dossier is afgesloten”, zegt Dekelver, die op de inhoud van de zaak niet wil ingaan. “We voeren geen debat in de pers, het is rond de tafel besproken met alle betrokkenen en het belangrijkste is dat het is uitgepraat.”