Staking bij Makro in Lodelinsart

Manuel Milan / Shutterstock.com

De vestiging van Makro in Lodelinsart is vandaag dicht door een spontane staking. Het personeel klaagt een arbeidstekort aan en de vakbonden zouden er worden tegengewerkt. Andere winkels zijn gewoon open.

 

Lokale spanningen

In de Makro-winkel in de deelgemeente van Charleroi is een lokaal sociaal conflict uitgemond in een spontane staking. Vanochtend om 6 uur legde het personeel het werk neer, zodat de winkel niet kon openen. Het zou evenwel om een zuiver plaatselijke actie gaan, met problemen die zich beperken tot deze specifieke winkel.

 

De vestiging telt zo’n 200 medewerkers, maar langdurig zieken worden er volgens CNE-vakbondsman Alan Dock niet vervangen en veel medewerkers zouden opgebrand zijn. In de aanloop naar de feestdagen wordt de werkdruk nog hoger, terwijl er al personeelstekorten te zijn, vertelt Dock aan de krant La Libre. De vakbondsafgevaardigden voelen zich ook belemmerd in hun syndicale werking. 

 

De vakbond betreurt een gebrek aan communicatie met de directie van de winkel. Met de staking als signaal, hoopt CNE de dialoog aan te kunnen gaan. Van zijn kant betreurt de directie dan weer dat voorafgaand geen normale overlegprocedure is opgestart.

 

Andere winkels zijn niet getroffen door de staking. Donderdag zal de vestiging in Lodelinsart normaal gezien ook weer gewoon open zijn, al waarschuwt het personeel dat er nog acties zullen volgen als er niks verandert.