Staking Carrefour breidt uit: 17 hypermarkten dicht

Staking Carrefour breidt uit: 17 hypermarkten dicht
© Shutterstock

Carrefour is boos op de vakbonden: zeventien hypermarkten van de keten blijven dicht, hoewel het overleg over het herstructureringsplan van de keten nog steeds in volle gang is.

 

BBTK: "Niet op onze vraag"

De socialistische vakbond BBTK/SETCa spreekt van een spontane staking, die is uitgebroken omdat er geen vooruitgang in de onderhandelingen zit. Helemaal niet waar, klinkt het echter bij Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve: "Wij willen verder gaan, maar we kregen van de vakbonden 800 vragen die we moeten beantwoorden, en kregen viermaal de vraag om de nieuwe werkorganisatie voor te stellen. Bovendien hebben we de agenda van het overleg samen bepaald", tekende De Morgen bij hem op. 

 

Jan De Weghe van de BBTK had gisteren nochtans - ook al tegen De Morgen - gezegd te hopen dat de acties niet zouden doorgaan, "want de onderhandelingen met de directie zijn nog volop aan de gang. Wij zijn geen vragende partij om nu al actie te ondernemen." Toch zijn de acties vandaag dus nog fel uitgebreid: woensdag waren het maar vijf hypermarkten die de deuren gesloten hielden.