Staking op til bij Coca-Cola Belgium | RetailDetail

Staking op til bij Coca-Cola Belgium

Staking op til bij Coca-Cola Belgium
Shutterstock

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Coca-Cola Belgium is niet tevreden met het banenverlies dat de drankenproducent vorige week aankondigde en dreigt daarom met acties.

Salamipolitiek

De vakbonden hebben een stakingsaanzegging gedaan die acties mogelijk maakt vanaf 6 november, maar mogelijk volgen er vroeger ook al acties. "We hebben onze buik vol van deze 'salamipolitiek'", zegt Marc Delvenne, vakbondssecretaris voor ACV Voeding en Diensten aan de VRT. "Coca-Cola kondigt quasi jaarlijks herstructureringen aan, waarbij het banenverlies in schijfjes opgedeeld wordt.”

 

Bij de vakbonden klinkt het dat het niet normaal is dat het bedrijf steevast miljoenen aan winst boekt, maar dat er toch met de regelmaat van de klok banen verdwijnen. Vorige week werd aangekondigd dat er 63 banen verdwijnen in België, verdeeld over de zeven verschillende vestigingen. In totaal verdwijnen er 79 functies, maar een aantal mensen krijgt binnen het bedrijf een nieuwe baan aangeboden. In heel Europa verdwijnen er zelfs 600 banen.

 

Het is in België al de tweede keer op korte tijd dat er banen op de tocht staan bij Coca-Cola: in juni werd ook al bekend gemaakt dat er tot 75 banen zouden verdwijnen bij Coca-Cola in Anderlecht. Daar is het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de groep gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top