Staking op til bij Coca-Cola Belgium | RetailDetail

Staking op til bij Coca-Cola Belgium

Staking op til bij Coca-Cola Belgium
Shutterstock

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Coca-Cola Belgium is niet tevreden met het banenverlies dat de drankenproducent vorige week aankondigde en dreigt daarom met acties.

Salamipolitiek

De vakbonden hebben een stakingsaanzegging gedaan die acties mogelijk maakt vanaf 6 november, maar mogelijk volgen er vroeger ook al acties. "We hebben onze buik vol van deze 'salamipolitiek'", zegt Marc Delvenne, vakbondssecretaris voor ACV Voeding en Diensten aan de VRT. "Coca-Cola kondigt quasi jaarlijks herstructureringen aan, waarbij het banenverlies in schijfjes opgedeeld wordt.”

 

Bij de vakbonden klinkt het dat het niet normaal is dat het bedrijf steevast miljoenen aan winst boekt, maar dat er toch met de regelmaat van de klok banen verdwijnen. Vorige week werd aangekondigd dat er 63 banen verdwijnen in België, verdeeld over de zeven verschillende vestigingen. In totaal verdwijnen er 79 functies, maar een aantal mensen krijgt binnen het bedrijf een nieuwe baan aangeboden. In heel Europa verdwijnen er zelfs 600 banen.

 

Het is in België al de tweede keer op korte tijd dat er banen op de tocht staan bij Coca-Cola: in juni werd ook al bekend gemaakt dat er tot 75 banen zouden verdwijnen bij Coca-Cola in Anderlecht. Daar is het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de groep gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.