Starbucks komt met ‘high end’-koffieketen | RetailDetail

Starbucks komt met ‘high end’-koffieketen

Starbucks komt met ‘high end’-koffieketen

Starbucks, ooit gestart als koffiebar voor de betere klant maar intussen mainstream geworden, keert terug naar zijn roots met de opening van een eerste "koffieroosterbar".

100 Reserve-cafés in vijf jaar tijd

Starbucks, dat inmiddels zo'n 21.000 koffiebars wereldwijd telt, wil opnieuw een plaatsje veroveren in het segment van de betere (lees: duurdere) koffiebars. Of, zoals vicepresident Craig Russell het noemt, het "merk upgraden".

 

Deze week opent de groep daartoe in een voormalige showroom in Seattle een eerste vestiging van 'Reserve', waar de liefhebbers kunnen genieten van exclusieve, ter plaatse geroosterde koffievariëteiten en een hapje kunnen eten. Bezoekers kunnen er het hele proces van groene koffieboon tot drank met hun eigen ogen volgen.

 

Reserve biedt geen krappe tafeltjes, maar ruimte zat in een warm ogend decor met veel hout. Evenmin zijn er barista's, maar wel heuse 'coffee masters'. Zelfs de groene zeemeermin is nergens te bespeuren: zij werd vervangen door een ster boven een R (van 'Reserve').

 

Starbucks wil de komende vijf jaar zo'n 100 Reserve-cafés openen wereldwijd, met de focus op "hippe stadswijken", te beginnen in steden als Chicago, Washington, New York en Los Angeles.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.