Starbucks wil af van plastic rietjes | RetailDetail

Starbucks wil af van plastic rietjes

Starbucks wil af van plastic rietjes
foto Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

 

Deksel met drinktuit

Vanaf 2020 gaan bij Starbucks, dat wereldwijd 28.000 vestigingen runt, de plastic dekseltjes met rietje op de schop. Die worden vanaf dan vervangen door dekseltjes met een drinktuit of mondstukje van ‘prolypropyleen’: die zijn vlot recycleerbaar, zo stelt Starbucks, en dus meteen een pak milieuvriendelijker dan het miljard rietjes dat de keten jaarlijks gebruikt en waarvan er helaas nog te veel achteloos worden weggegooid en in het milieu belanden. Starbucks stelt zijn fans meteen gerust: de nieuwe dekseltjes zijn even gemakkelijk en comfortabel als de rietjes. De primeur is weggelegd voor Seattle en Vancouver.

 

Het initiatief om een recycleerbaar alternatief te ontwikkelen voor rietjes is mee ingegeven door het groeiende succes van Starbucks’ gamma koude dranken. Vijf jaar geleden waren die goed voor 37% van de totale verkoop, in 2017 was dat aandeel al tot boven de 50% gegroeid. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.