Starbucks zet plannen met theeketen in de koelkast

Starbucks zet plannen met theeketen in de koelkast

Starbucks heeft besloten om niet langer verder te gaan met de uitbreiding van zijn theeketen Teavana. Het heeft zelfs besloten om vier van de vijf filialen, die al geopend zijn, te sluiten of om te bouwen naar Starbucks.

 

1.000 bars in tien jaar

Starbucks kocht in 2012 Teavana en opende twee jaar later de eerste vestiging in New York. Starbucks had toen een hele strategie uitgedokterd om een keten uit te bouwen waar klanten rustig kunnen genieten van theespecialiteiten. Oorspronkelijk was er zelfs sprake van de opening van ongeveer duizend theebars binnen de tien jaar.

 

Momenteel zijn er vijf vestigingen van Teavana. Daar zal er binnenkort nog maar eentje van overblijven, in Seattle dicht bij de thuisbasis van Starbucks. Drie andere locaties worden omgebouwd naar Starbucks en één vestiging sluit gewoon de deuren.

 

De 350 theewinkels van Teavana, die te vinden zijn in de Verenigde Staten, blijven wel gewoon open. Klanten kunnen daar voorverpakte thee, apparatuur en accessoires kopen. Er is bijna geen mogelijkheid om ter plekke thee te drinken, al wordt er wel thee 'on the go' verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top