Stella Artois brouwt Budweiser voor Franse markt

Stella Artois brouwt Bud voor Franse markt
AB InBev

AB InBev zal in de toekomst het Amerikaanse Budweiser ook in de Leuvense brouwerij van Stella Artois brouwen, of toch de volumes die bestemd zijn voor de Franse markt.

 

Erkenning voor Leuvense brouwerij

Budweiser maakt sinds 2008 deel uit van AB InBev en is vooral populair in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China. Om aan de groeiende vraag in Frankrijk te kunnen voldoen, werd extra capaciteit gezocht om het Europese vasteland te bevoorraden. Sinds maart wordt Budweiser immers ook in Frankrijk op grote schaal geïntroduceerd.

 

Brouwerijdirecteur Alexander Soenen is erg tevreden dat de Leuvense site het bier mag brouwen: "We zijn er trots op dat we binnen de groep worden erkend vanwege onze enorme expertise en vakmanschap. Bud is een van de moeilijkste bieren om te brouwen met een zeer individueel brouwproces, een recept dat sinds het begin nauwelijks is veranderd." Volgens Soenen onderstreept de toewijzing ook het grote belang van Leuven als centrale hub in Europa. 

 

Buiten de Verenigde Staten wordt Budweiser enkel geproduceerd in Oekraïne, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Aan dat rijtje wordt nu dus Leuven toegevoegd. Voorlopig heeft AB InBev geen plannen om het bier in België te verdelen.