Sterk kwartaal voor Franse drankengroep Rémy Cointreau

Sterk kwartaal voor Franse drankengroep Rémy Cointreau

Rémy Cointreau, bekend van cognac Rémy Martin, likeur Cointreau en sterkedrank Metaxa, heeft de omzet over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar bijna dubbel zo snel zien oplopen als analisten hadden verwacht.

9% autonome groei

De omzet steeg in het derde kwartaal autonoom met bijna 9% tot 323 miljoen euro, waar analisten op slechts +4,2% hadden gerekend. Die sterke prestatie is vooral te danken aan de Chinezen, die in aanloop naar het Chinese Nieuwjaar (dat dit jaar ook nog eens zeer vroeg viel, op 28 januari) flink wat cognac en likeur insloegen. Voor cognacmerk Rémy Martin bedroeg de omzetgroei zelfs 21%.

 

Over de eerste negen maanden van het boekjaar zag de Franse drankengroep zijn omzet met 4,7% groeien tot 836,7 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg 6%, maar negatieve wisselkoersen drukten het resultaat met 1,3%. Ook hier is de cognacactiviteit de grote motor (+11,2%), al zet ook de tak likeuren en sterkedranken een mooie groei van 4,1% neer. De groep bevestigt dan ook zijn eerdere prognose van omzet- en winstgroei voor het hele jaar.