Sterke verkoop in Noord-Amerika houdt Diageo op peil

Sterke verkoop in Noord-Amerika houdt Diageo op peil

Sterke verkoop in Noord-Amerika houdt Diageo op peil

Het Britse drankenbedrijf Diageo heeft in het voorbije boekjaar, dat eind juni op zijn einde liep, ongeveer evenveel drank weten te verkopen als een jaar geleden. Vooral een sterke vraag in Noord-Amerika hield de resultaten op peil.

 

Sterke vraag naar whisky en vodka

Toch moest Diageo toezien hoe de omzet omwille van nadelige wisselkoerseffecten met 3 procent daalde naar 10,5 miljard pond (12,5 miljard euro). Ook de nettowinst ging er op achteruit. Die daalde met 6 procent naar 2,2 miljard pond (2,6 miljard euro).

 

Die wisselkoerseffecten zouden in het komende boekjaar wel eens positief kunnen uitdraaien voor Diageo. Dat haalt immers een groot deel van zijn omzet in Noord-Amerika en door de val van de pond is het verschil met de waarde van de dollar een pak kleiner geworden.

 

Diageo blijft het moeilijk hebben in opkomende markten, waar het voorheen sterk in had geïnvesteerd, maar in Noord-Amerika presteerde het dan weer beter dan verwacht. In de Verenigde Staten was er bijvoorbeeld een sterk gestegen vraag naar whisky en vodka.

 

“Dit zijn goede resultaten die leveren wat we vorig jaar hebben vooropgesteld en ze tonen het momentum dat we hebben”, zegt CEO Ivan Menezes. “Deze betere prestatie toont het werk dat we hebben gedaan om onze grote merken te versterken door marketing en innovatie.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top