SuperFair start tweede winkel in Voorschoten

SuperFair start tweede winkel in Voorschoten

Biologische supermarkt Superfair opent op 12 mei een tweede winkel in Voorschoten, na een eerste opening in Utrecht in februari 2015.

Eerste een jaar open

De winkel van 500 m² heeft een assortiment van 6500 biologische producten met versproducten, brood, kaas en agf als speerpunten. Het accent ligt verder op onverpakte nootjes, wijn, sappen, koffie en reguliere biologische supermarktartikelen. De klant kan er zelf meer dan 300 producten verpakken, zoals eieren, pasta, rijst, granen, noten, snoep en koek. De winkel heeft een broodsnijmachine, een aanbod glutenvrije producten en vleesvervangers. Daarnaast kunnen klanten er recycleerbare artikelen inleveren, zoals kleding en elektronische apparaten.

 

SuperFair werd ontwikkeld door Harrie Westra, voormalig directeur van Vomar en Hoogvliet, samen met Michiel van der Harst, voormalig adjunct directeur commercie van Hoogvliet. De keten wil met betaalbare biologische producten de lichtgroene consument bereiken. Westra ziet mogelijkheden voor een biologische franchiseformule "in een stad met 40.000 tot 50.000 inwoners, op een winkellocatie aan een invalsweg en in de nabijheid van lichtgroene consumenten". SuperFair start na twee succesvolle winkels als franchiseformule, zo gaf Westra vorig jaar aan in een interview met RetailDetail Magazine.

 

Voorschoten was al enige tijd in beeld als locatie voor een volgende SuperFair. Ook Heemstede werd genoemd als locatie voor een nieuwe vestiging, maar de keten koos dus voor een pand van voormalig interieurwinkel Roobol aan het Treubplein in Voorschoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top