SuperFair start tweede winkel in Voorschoten

SuperFair start tweede winkel in Voorschoten

Biologische supermarkt Superfair opent op 12 mei een tweede winkel in Voorschoten, na een eerste opening in Utrecht in februari 2015.

Eerste een jaar open

De winkel van 500 m² heeft een assortiment van 6500 biologische producten met versproducten, brood, kaas en agf als speerpunten. Het accent ligt verder op onverpakte nootjes, wijn, sappen, koffie en reguliere biologische supermarktartikelen. De klant kan er zelf meer dan 300 producten verpakken, zoals eieren, pasta, rijst, granen, noten, snoep en koek. De winkel heeft een broodsnijmachine, een aanbod glutenvrije producten en vleesvervangers. Daarnaast kunnen klanten er recycleerbare artikelen inleveren, zoals kleding en elektronische apparaten.

 

SuperFair werd ontwikkeld door Harrie Westra, voormalig directeur van Vomar en Hoogvliet, samen met Michiel van der Harst, voormalig adjunct directeur commercie van Hoogvliet. De keten wil met betaalbare biologische producten de lichtgroene consument bereiken. Westra ziet mogelijkheden voor een biologische franchiseformule "in een stad met 40.000 tot 50.000 inwoners, op een winkellocatie aan een invalsweg en in de nabijheid van lichtgroene consumenten". SuperFair start na twee succesvolle winkels als franchiseformule, zo gaf Westra vorig jaar aan in een interview met RetailDetail Magazine.

 

Voorschoten was al enige tijd in beeld als locatie voor een volgende SuperFair. Ook Heemstede werd genoemd als locatie voor een nieuwe vestiging, maar de keten koos dus voor een pand van voormalig interieurwinkel Roobol aan het Treubplein in Voorschoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Back to top