Supermarkten open op kerst- en oudejaarsavond | RetailDetail

Supermarkten open op zondagen voor Kerstmis en Nieuwjaar

Supermarkten open op zondagen voor Kerstmis en Nieuwjaar
shutterstock

De supermarkten in België openen de deuren op 24 december en 31 december, ook al vallen beide dagen dit jaar op een zondag. Enkel bij Aldi zullen klanten voor gesloten deuren staan.

Openingsuren nog niet bepaald

Zowel bij Carrefour, Colruyt, Delhaize als Lidl zijn de winkels op die twee zondagen geopend: zowel de grote supermarkten, maar ook de kleinere buurtwinkels. “Eindejaar is voor ons heel belangrijk, we hebben dus niet lang moeten nadenken of we op die zondagen de deuren openen. Dat gebeurde uiteraard in overleg met de medewerkers. Zij beseffen dat het belangrijk is dat de klanten op ons kunnen rekenen. En we verwachten erg veel volk”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, aan GVA.

 

Ook bij Carrefour zijn de winkels op de twee zondagen geopend. “We hebben sowieso de gewoonte om in de feestperiode op zondag open te zijn. Dat is dit jaar niet anders ”, zegt Baptiste van Outryve. “Steeds meer van onze winkels zijn al open op zondag, en dat zullen er op het einde van het jaar nog meer zijn.”

 

Bij Colruyt zullen de meeste vestigingen van Colruyt en Okay geopend zijn, terwijl de winkels van Spar sowieso al op zondag geopend zijn. “Welke winkels opengaan? Liefst allemaal, maar voor enkele winkels wachten we nog op de goedkeuring van de gemeente. Die is nodig als je op zondag wil openen. De Colruyt-winkels zullen open zijn tot 13 uur. Okay moet de openingstijden nog bepalen”, aldus woordvoerster Hanne Poppe.

 

Lild volgt het voorbeeld van zijn drie grote concurrenten en opent per uitzondering de deuren twee keer op zondag. Op 24 en 31 december zijn alle winkels van de discounter geopend van 9u tot 14u. Bij Albert Heijn zijn de meeste winkels al op zondagvoormiddag geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top