Supermarkten open op kerst- en oudejaarsavond | RetailDetail

Supermarkten open op zondagen voor Kerstmis en Nieuwjaar

Supermarkten open op zondagen voor Kerstmis en Nieuwjaar
shutterstock

De supermarkten in België openen de deuren op 24 december en 31 december, ook al vallen beide dagen dit jaar op een zondag. Enkel bij Aldi zullen klanten voor gesloten deuren staan.

Openingsuren nog niet bepaald

Zowel bij Carrefour, Colruyt, Delhaize als Lidl zijn de winkels op die twee zondagen geopend: zowel de grote supermarkten, maar ook de kleinere buurtwinkels. “Eindejaar is voor ons heel belangrijk, we hebben dus niet lang moeten nadenken of we op die zondagen de deuren openen. Dat gebeurde uiteraard in overleg met de medewerkers. Zij beseffen dat het belangrijk is dat de klanten op ons kunnen rekenen. En we verwachten erg veel volk”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, aan GVA.

 

Ook bij Carrefour zijn de winkels op de twee zondagen geopend. “We hebben sowieso de gewoonte om in de feestperiode op zondag open te zijn. Dat is dit jaar niet anders ”, zegt Baptiste van Outryve. “Steeds meer van onze winkels zijn al open op zondag, en dat zullen er op het einde van het jaar nog meer zijn.”

 

Bij Colruyt zullen de meeste vestigingen van Colruyt en Okay geopend zijn, terwijl de winkels van Spar sowieso al op zondag geopend zijn. “Welke winkels opengaan? Liefst allemaal, maar voor enkele winkels wachten we nog op de goedkeuring van de gemeente. Die is nodig als je op zondag wil openen. De Colruyt-winkels zullen open zijn tot 13 uur. Okay moet de openingstijden nog bepalen”, aldus woordvoerster Hanne Poppe.

 

Lild volgt het voorbeeld van zijn drie grote concurrenten en opent per uitzondering de deuren twee keer op zondag. Op 24 en 31 december zijn alle winkels van de discounter geopend van 9u tot 14u. Bij Albert Heijn zijn de meeste winkels al op zondagvoormiddag geopend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.