Supermarkten Sligro blijven op resultaat drukken | RetailDetail

Supermarkten Sligro blijven op resultaat drukken

Supermarkten Sligro blijven op resultaat drukken

Sligro Food Group zag in het derde kwartaal zijn omzet met meer dan 8% groeien, maar bij supermarktketen Emté blijven de resultaten beneden de maat: daar was opnieuw sprake van een daling ten opzichte van een jaar eerder.

Supermarkten met oude formule presteren minder

In het derde kwartaal haalde Sligro Food Group een omzet van 712 miljoen euro, een stijging van 8,1% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de tak Foodservice was er sprake van een groei van liefst 12,2% naar 509 miljoen euro. Een groot deel van die groei was wel te danken aan overnames, maar ook als die niet worden meegerekend is er sprake van een groei van 5,2%

 

De tak Foodretail kende dan weer een lichte daling van 0,8% naar 203 miljoen euro. De identieke consumentenomzet bij supermarktketen Emté daalde dan ook met 1,8% ten opzichte van een jaar eerder. Het is ondertussen al het vierde kwartaal op rij dat die consumentenomzet daalt. Sligro Food Group wijst daarbij vooral naar de winkels die nog de oude Emté 2.0 formule gebruiken. De groep is momenteel bezig met de ombouw van alle winkels naar de nieuwe 3.0-formule en volgens het bedrijf presteren die supermarkten beduidend beter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft de zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsretailmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om over vier jaar meer dan 500 Spar-winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top