Supermarkten verwachten meer paasomzet eigen merken

Supermarkten verwachten meer paasomzet eigen merken
Lidl

Supermarkten verwachten tijdens de paasweek gemiddeld 5% meer omzet van eigen merken dan in andere weken. De toename komt door het grotere aanbod van luxeproducten van eigen merk.

 

Meer luxueuze paasproducten

Vorig jaar bestond gemiddeld 43,5 procent van de totale supermarktomzet tijdens Pasen uit eigen merkproducten. De omzet van eigen merken ligt normaal op 41,5 procent.

 

De stijging komt vooral doordat formules met Pasen meer luxeproducten aan de bovenkant van het eigen merk aanbieden, zoals AH Excellent, Plus Moment en Lidl Delicieux. Ook het standaard eigen merk is rond de paasdagen meer in trek.


Supermarkten denken dit jaar een paasomzet van 776 miljoen euro te behalen. Dat is een stijging van 1,5% ten opzichte van de omzet tijdens de paasweek van 2015.

 

Bakproducten en rundvlees in top 15

In de top 15 van paasartikelen hebben de assortimentgroepen bakproducten en rundvlees trouwens de plaatsen ingenomen van overig vlees, zoals gourmetschotels, en van buitenlandse kazen.

 

De top 5 van artikelen tijdens Pasen zijn nu: gevuld brood/paasbrood, onderleggers/toastjes, ijsdesserts, voorgebakken brood en maaltijdsalades.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top