Takeaway.com groeit fors in eerste helft 2017 | RetailDetail

Takeaway.com groeit fors in eerste helft 2017

Takeaway.com groeit fors in eerste helft 2017

In de eerste helft van 2017 is maaltijdbezorger Takeaway.com met 53% gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal bestellingen ging er met 43% op vooruit, maar het bedrijf maakt wel nog steeds verlies.

32 miljoen bestellingen

De omzet van Takeaway.com kwam in de eerste helft van het jaar uit op 77,4 miljoen euro, dankzij liefst 32 miljoen bestellingen. Daarbij werd het marktaandeel in de vijf belangrijkste markten – Nederland, België, Duitsland, Polen en Oostenrijk – verder versterkt. De aankoop van Just Eat een jaar geleden zorgde voor een sterke groei in België.

 

Takeaway.com blijft wel heel veel geld investeren in marketing, bij 59 miljoen euro 62% meer dan in 2016, waardoor er een verlies van 21,8 miljoen euro werd genoteerd. Dat is bijna het dubbele van een jaar eerder. Ook de komende periode zullen de kosten blijven groeien, maar Takeaway.com verwacht toch dat het verlies binnenkort zal afnemen. In Nederland groeide de winst wel met 26% naar 20,5 miljoen euro, maar daartegenover stond een groot verlies op de andere markten.

 

Groeiende winst in Nederland

In Nederland groeide het aantal bestellingen met 31% naar 12,9 miljoen, waarmee het de grootste markt blijft voor Takeaway.com. Het wordt wel op de hielen gezeten door Duitsland, dat met 44% groeide naar 11,3 miljoen bestellingen. Het aantal actieve klanten groeide met 35 % naar 10,2 miljoen, en hun gemiddelde bestelling was bij 19,17 euro vrijwel gelijk aan een jaar eerder.

 

De omzet groeide in Duitsland met 63%, vooral dankzij hogere commissies die worden gevraagd op bestelling, naar 27 miljoen euro. In Nederland kwam de omzet bij 34,8 miljoen euro 35% hoger uit dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.