Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over | RetailDetail

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over
Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

 

Nieuwe stap naar Europese dominantie

Takeaway.com versterkt met de overnames nu ook zijn positie in Oost-Europa, naar eigen zeggen in lijn met de strategie om op het hele Europese continent marktleider te worden. De maaltijdbezorger stelt zich tot doel om in elke markt waar het actief is de nummer één te worden.

 

BGmenu is de meest gebruikte maaltijdbesteldienst in Bulgarije, toch op het vlak van aantal bestellingen. Oliviera is een van de grootste maaltijdmarktplaatsen in Roemenië. Beide bedrijven zijn in handen van dezelfde holding, onder leiding van CEO Vladimir Davtsjev. “Met de overname van BGmenu en Oliviera voegen we snelgroeiende thuislevermarkten met een behoorlijke populatie aan onze voetafdruk toe. Het is onze bedoeling om in deze landen dezelfde strategie toe te passen die ook al hypersnelle groei bracht voor onze Poolse tak Pyszne.pl”, zegt Jitse Groen, CEO en oprichter van Takeaway.com.

 

Met de transactie gaat een overnamesom van 10,5 miljoen euro gepaard. Om verdere groei te stimuleren, belooft Takeaway.com nu niettemin al grote extra investeringen in de Bulgaarse en Roemeense markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top