Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over | RetailDetail

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over
Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

 

Nieuwe stap naar Europese dominantie

Takeaway.com versterkt met de overnames nu ook zijn positie in Oost-Europa, naar eigen zeggen in lijn met de strategie om op het hele Europese continent marktleider te worden. De maaltijdbezorger stelt zich tot doel om in elke markt waar het actief is de nummer één te worden.

 

BGmenu is de meest gebruikte maaltijdbesteldienst in Bulgarije, toch op het vlak van aantal bestellingen. Oliviera is een van de grootste maaltijdmarktplaatsen in Roemenië. Beide bedrijven zijn in handen van dezelfde holding, onder leiding van CEO Vladimir Davtsjev. “Met de overname van BGmenu en Oliviera voegen we snelgroeiende thuislevermarkten met een behoorlijke populatie aan onze voetafdruk toe. Het is onze bedoeling om in deze landen dezelfde strategie toe te passen die ook al hypersnelle groei bracht voor onze Poolse tak Pyszne.pl”, zegt Jitse Groen, CEO en oprichter van Takeaway.com.

 

Met de transactie gaat een overnamesom van 10,5 miljoen euro gepaard. Om verdere groei te stimuleren, belooft Takeaway.com nu niettemin al grote extra investeringen in de Bulgaarse en Roemeense markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!