Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express | RetailDetail

Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express

Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express
Shutterstock

De vestiging van buurtwinkelketen Tecno in Mol-Rauw is gisteren heropend als een Carrefour Express. Die opening kadert in het overnameakkoord tussen Tecno en Carrefour, waarbij negen winkels van de keten in handen komen van Carrefour.

240 vierkante meter

De winkel in Mol-Rauw heeft een oppervlakte van 240 m² en heeft net als alle andere Express-winkels een bassisassortiment voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er ook een fruitpers te vinden en wordt er gebraden kip aan het spit gekocht. De winkel is verdeeld in ‘consumptiemomenten’, zodat alles eenvoudig te vinden is voor de klant. Zo is er een volledige afdeling voor het ontbijt, maar ook voor tussendoortjes en desserts. Daarnaast zijn er ook voldoende kant-en-klaarmaaltijden, met de nodige aandacht voor gezonde voeding.

 

Carrefour sloot in januari van dit jaar een overeenkomst met Tecno, dat vooral in de Kempen winkels heeft, rond de overname van negen buurtsupermarkten. Die worden allemaal franchisezaken onder de vlag van Carrefour Express en zullen de komende maanden allemaal omgevormd worden naar het Franse concept. Het is nog niet helemaal bekend welke negen vestigingen van Tecno worden omgevormd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".