Ter Beke neemt Britse KK Fine Foods over | RetailDetail

Ter Beke stapt in Britse foodservice

Ter Beke stapt in Britse foodservice

De Belgische voedingsgroep Ter Beke heeft 90% van de aandelen van de Britse sectorgenoot KK Fine Foods overgenomen. De overige 10% blijven in handen van de huidige aandeelhouders. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Aansluitend assortiment

KK Fine Foods produceert diepvriesmaaltijden voor de foodservice- en retailmarkt, en haalt een omzet van 39,3 miljoen euro. Het groeit ook nog met dubbele cijfers, weet De Tijd. Het bedrijf werd 30 jaar geleden opgericht door huidig CEO Leyla Edwards, en wordt nu geleid door haar zoon Samir Edwards. Die blijft ook na de overname aan de slag als managing director bij KK Fine Foods. KK Fine Foods zal ook na de overname zelfstandig blijven functioneren, al zullen de producten geïntroduceerd worden op de Europese markt.

 

“De belangrijkste producten zijn lasagne en pastamaaltijden, en dat sluit mooi aan bij het huidig kernassortiment van Ter Beke. Foodservice is voor Ter Beke een verder te ontginnen terrein, en biedt een perfecte kans om ons als groep hierin ook te ontwikkelen”, laat CEO Dirk Goeminne verstaan. Ter Beke blijft zo verder inzetten op overnames. Eind juni nam het nog alle aandelen over van het Franse Stefano Toselli, waar het al enkele jaren mee samenwerkte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.