Tesco gaat in zee met Gorillas

Shutterstock.com

Tesco, de grootste Britse retailer, en flitsbezorger Gorillas gaan samenwerken voor de supersnelle bezorging van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk.

 

Unieke samenwerking

Het gaat om een proefproject dat start in de Tesco-winkel in Thornton Heath (Zuid-Londen) en later wordt uitgebreid naar andere verkooppunten. Bijzonder aan de samenwerking is dat beide partners in elk van die Tesco-winkels kleine gemeenschappelijke magazijnen zullen opzetten, van waaruit de snelle leveringen zullen plaatsvinden.

 

Momenteel belevert Tesco al 99,8% van de postcodes in het Verenigd Koninkrijk en bezit de retailer bezit ook al ruim 400 afhaalpunten voor online bestellingen. Het bedrijf ziet de nieuwe samenwerking als een belangrijke en gebruiksvriendelijke aanvulling op de reeds bestaande online dienstverlening, schrijft Charged Retail.

 

"Op maat van onze klanten"

“Het idee dat we onze klanten in slechts tien minuten kunnen bereiken, is echt opwindend", zei CEO Jason Tarry van Tesco UK. "We zijn vastbesloten om het voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze kunnen winkelen wanneer en hoe ze maar willen.”

 

Ook COO Adrian Frenzel van Gorillas is erg blij met de deal. “Dit co-locatiepartnerschap zal ongekende waarde brengen voor onze klanten in het Verenigd Koninkrijk, die nu de mogelijkheid hebben om binnen enkele minuten het beste van Tesco geleverd te krijgen dankzij Gorillas."