Tesco laat shoppers aankopen automatiseren | RetailDetail

Tesco laat shoppers aankopen automatiseren

Tesco laat shoppers aankopen automatiseren

Klanten van Tesco in het VK kunnen voortaan automatisch producten aan hun boodschappenlijstje laten toevoegen, bijvoorbeeld wanneer ze in prijs dalen of wanneer de temperatuur stijgt. Visionair of enkel voor de nerds? 

 

Internet der dingen

De Britse marktleider Tesco maakt daarbij gebruik van het platform IFTTT (“IF This, Then That”), een populaire toepassing die verschillende apps met elkaar verbindt volgens de logica “als dit gebeurt, doe dan dat”. Gebruikers hebben niet de minste programmeerervaring nodig om het laagdrempelige platform te gebruiken. 


Tesco Labs, de technologiestartup van de retailer, creëerde een eigen kanaal op IFTTT, dat shoppers toelaat om eenvoudige opdrachten in te stellen. Bijvoorbeeld: voeg elke donderdag melk toe aan mijn boodschappenlijstje; voeg zalm toe als de prijs daalt; voeg burgers toe als het morgen warm wordt; stuur me een e-mail wanneer de prijs van de luiers wijzigt. 


Zo eenvoudig als een Amazon Dash-knop is het systeem nog niet, maar het biedt wel meer mogelijkheden, in het kader van het internet der dingen (IoT). Je zou IFTTT in de toekomst kunnen koppelen aan sensoren in je koelkast of keukenkast bijvoorbeeld. Boodschappen doen gaat ingrijpend veranderen, zoveel is zeker. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top