Tesco weer op het goede spoor | RetailDetail

Tesco op het goede spoor

Tesco op het goede spoor
Shutterstock.com

De Britse retailer Tesco publiceerde sterke jaarresultaten en versterkt z’n leiderspositie op de thuismarkt. De recente overname van grossier Booker opent nieuwe perspectieven.


Herstelplan

In het afgelopen boekjaar steeg de omzet van Tesco met 2,3%, tot 51 miljard pond. De winst steeg met 28% tot 1,6 miljard pond. De mooie cijfers bevestigen dat de retailer met het herstelplan van CEO Dave Lewis weer op het goede spoor zit. Al negen kwartalen op een rij boekt Tesco vergelijkbare omzetgroei. Na een moeilijke periode die bovendien gepaard ging met een boekhoudschandaal in 2014, zette Lewis met succes in op prijsverlagingen, assortimentsaanpassingen, een verbeterde service en nauwere relaties met de leveranciers.
 

Tesco blijft veruit de grootste foodretailer in Groot-Brittannië met een marktaandeel van 27,6%. Het is ook de sterkste groeier van de ‘grote vier’. Recent nog nam de groep voedingsgroothandelaar Booker over voor een bedrag van 4 miljard pond. Door deze acquisitie krijgt de retailer toegang tot nieuwe afzetmarkten: restaurants, cateraars en kleine buurt- en gemakswinkels. De sterke concurrentie van de harddiscounters en van e-commerce blijven wel een uitdaging voor de retailer.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.