Tesco weet weer wat winst is

Tesco weet weer wat winst is

Het Britse supermarktbedrijf Tesco lijkt na een aantal bijzonder moeilijke jaren opnieuw op de goede weg. Voor het gebroken boekjaar dat eindigde op 27 februari kon het zelfs opnieuw winstcijfers voorleggen.

Vergelijkbare omzetgroei in Verenigd Koninkrijk

Het operationeel resultaat van het gebroken boekjaar 2015 kwam uit op 162 miljoen pond (200 miljoen euro). Dat is een fikse opsteker voor Tesco, dat een jaar eerder een verlies van 6,3 miljard pond (8 miljard euro) moest slikken, het slechtste resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. In het vierde kwartaal was er zelfs sprake van een kleine vergelijkbare omzetgroei van 0,9% in het Verenigd Koninkrijk. “We zijn goed op weg om het vertrouwen in Tesco opnieuw op te bouwen”, zegt CEO Dave Lewis aan de BBC.

 

Lewis staat sinds 2014 aan het roer bij Tesco en zet sindsdien in op prijsverlagingen en meer personeel in de winkels. Zo hoopt hij de concurrentie aan te gaan met discounters Lidl en Aldi, die de voorbije jaren een flink stuk van het Britse marktaandeel kwamen inpikken.

 

Tesco kreeg in 2014 te maken met een immens boekhoudschandaal, waarbij de winst fout werd weergegeven in de boeken. Die manipulaties kwamen pas aan het licht toen Dave Lewis in dienst trad. Ook daarvoor daalde de omzet binnen het bedrijf echter al jaren. Die trend lijkt nu eindelijk gekeerd te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort een taks op vlees: Wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de vijf tot tien jaar komt er een vleestaks, die mensen moet ontmoedigen vlees te eten. Wereldwijd groeit de vleesconsumptie immers snel, met ernstige gevolgen voor het klimaat en de gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Back to top