Tesco weet weer wat winst is | RetailDetail

Tesco weet weer wat winst is

Tesco weet weer wat winst is

Het Britse supermarktbedrijf Tesco lijkt na een aantal bijzonder moeilijke jaren opnieuw op de goede weg. Voor het gebroken boekjaar dat eindigde op 27 februari kon het zelfs opnieuw winstcijfers voorleggen.

Vergelijkbare omzetgroei in Verenigd Koninkrijk

Het operationeel resultaat van het gebroken boekjaar 2015 kwam uit op 162 miljoen pond (200 miljoen euro). Dat is een fikse opsteker voor Tesco, dat een jaar eerder een verlies van 6,3 miljard pond (8 miljard euro) moest slikken, het slechtste resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. In het vierde kwartaal was er zelfs sprake van een kleine vergelijkbare omzetgroei van 0,9% in het Verenigd Koninkrijk. “We zijn goed op weg om het vertrouwen in Tesco opnieuw op te bouwen”, zegt CEO Dave Lewis aan de BBC.

 

Lewis staat sinds 2014 aan het roer bij Tesco en zet sindsdien in op prijsverlagingen en meer personeel in de winkels. Zo hoopt hij de concurrentie aan te gaan met discounters Lidl en Aldi, die de voorbije jaren een flink stuk van het Britse marktaandeel kwamen inpikken.

 

Tesco kreeg in 2014 te maken met een immens boekhoudschandaal, waarbij de winst fout werd weergegeven in de boeken. Die manipulaties kwamen pas aan het licht toen Dave Lewis in dienst trad. Ook daarvoor daalde de omzet binnen het bedrijf echter al jaren. Die trend lijkt nu eindelijk gekeerd te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top