Tesco zet opmars verder | RetailDetail

Tesco zet opmars verder

Tesco zet opmars verder

De Britse supermarktketen Tesco blijft verder werken aan het herstel. In de eerste helft van het lopende boekjaar wist het bedrijf de omzet met 3,3% de hoogte in te stuwen, weliswaar voornamelijk dankzij wisselkoerseffecten.

Sterke winstgroei

In de eerste zes maanden van het boekjaar kwam de omzet van Tesco uit op 25,2 miljard pond (28 miljard euro). Dat is een groei van 3,3% ten opzichte van een jaar eerder, maar bij gelijke wisselkoersen bleef daar wel maar 0,7% van over. De operationele winst ging er dan weer met 23,7% op vooruit naar 759 miljoen pond (850 miljoen euro). Tesco wist zo al zeven kwartalen op rij vooruitgang te maken.

 

In het Verenigd Koninkrijk, de belangrijkste markt voor Tesco, steeg de vergelijkbare omzet met 2,2%. In Ierland maakte de groep een sprong van 1,1%, maar in Centraal-Europa bleef de vergelijkbare omzet quasi stabiel, terwijl er in Azië sprake was van een terugval van 8,3% als gevolg van het afstoten van activiteiten in de regio.

 

 Tesco zegt ook goed op weg te zijn om de doelstellingen richting 2020 tot een goed eind te brengen. De supermarktgroep hoopt onder andere 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro) te besparen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top