Tesco zet opmars verder | RetailDetail

Tesco zet opmars verder

Tesco zet opmars verder

De Britse supermarktketen Tesco blijft verder werken aan het herstel. In de eerste helft van het lopende boekjaar wist het bedrijf de omzet met 3,3% de hoogte in te stuwen, weliswaar voornamelijk dankzij wisselkoerseffecten.

Sterke winstgroei

In de eerste zes maanden van het boekjaar kwam de omzet van Tesco uit op 25,2 miljard pond (28 miljard euro). Dat is een groei van 3,3% ten opzichte van een jaar eerder, maar bij gelijke wisselkoersen bleef daar wel maar 0,7% van over. De operationele winst ging er dan weer met 23,7% op vooruit naar 759 miljoen pond (850 miljoen euro). Tesco wist zo al zeven kwartalen op rij vooruitgang te maken.

 

In het Verenigd Koninkrijk, de belangrijkste markt voor Tesco, steeg de vergelijkbare omzet met 2,2%. In Ierland maakte de groep een sprong van 1,1%, maar in Centraal-Europa bleef de vergelijkbare omzet quasi stabiel, terwijl er in Azië sprake was van een terugval van 8,3% als gevolg van het afstoten van activiteiten in de regio.

 

 Tesco zegt ook goed op weg te zijn om de doelstellingen richting 2020 tot een goed eind te brengen. De supermarktgroep hoopt onder andere 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro) te besparen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.