Tesco zet opmars verder

Tesco zet opmars verder

De Britse supermarktketen Tesco blijft verder werken aan het herstel. In de eerste helft van het lopende boekjaar wist het bedrijf de omzet met 3,3% de hoogte in te stuwen, weliswaar voornamelijk dankzij wisselkoerseffecten.

Sterke winstgroei

In de eerste zes maanden van het boekjaar kwam de omzet van Tesco uit op 25,2 miljard pond (28 miljard euro). Dat is een groei van 3,3% ten opzichte van een jaar eerder, maar bij gelijke wisselkoersen bleef daar wel maar 0,7% van over. De operationele winst ging er dan weer met 23,7% op vooruit naar 759 miljoen pond (850 miljoen euro). Tesco wist zo al zeven kwartalen op rij vooruitgang te maken.

 

In het Verenigd Koninkrijk, de belangrijkste markt voor Tesco, steeg de vergelijkbare omzet met 2,2%. In Ierland maakte de groep een sprong van 1,1%, maar in Centraal-Europa bleef de vergelijkbare omzet quasi stabiel, terwijl er in Azië sprake was van een terugval van 8,3% als gevolg van het afstoten van activiteiten in de regio.

 

 Tesco zegt ook goed op weg te zijn om de doelstellingen richting 2020 tot een goed eind te brengen. De supermarktgroep hoopt onder andere 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro) te besparen.