Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer

Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer
Texas Coffee

Slechts drie maanden na de opening van de eerste vestiging in Antwerpen, opent volgend weekend al een tweede filiaal van Texas Coffee. Daar mag het niet bij blijven: de keten wil uitbreiden naar élke Belgische stad.

Tegengewicht voor gezonde bars

Oprichters Cheeru Mampaey en Alexander Provoost kiezen met koffie- en ontbijtzaak Texas Coffee voor de Amerikaanse stijl. De hele dag door zijn er dan ook heel wat (ontbijt)gerechten te vinden die je ook in de typische Amerikaanse ‘diner’ zal tegenkomen. Het verkoopt ook milkshakes met verrassende toppings en de sterkste koffie ter wereld. “In Antwerpen opent de ene healthy bar na de andere. Wij willen hiervoor een tegengewicht vormen”, aldus Mampaey.

 

Voor het interieur van de vestiging in de Volksstraat in Antwerpen wordt al samengewerkt met interieurzaak Rodenrijk 18, dat elke zes weken een volledig nieuwe inrichting levert. “Die samenwerking loopt zo goed dat een vestiging in de meubelzaak niet kon achterblijven”, zegt Mampaey aan Made in Kempen. 

 

Met de opening van de tweede zaak zijn de groeiambities van de eigenaars nog niet vervuld. “We krijgen van overal voorstellen om een Texas Coffee te openen en ja, we hebben ambitie”, bekent het koppel. “Tegen eind volgend jaar willen we graag 4 of 5 vestigingen in België, op termijn zelfs in elke Belgische stad. En tegelijk kijken we naar Nederland.”