Texas Coffee komt enkele maanden na opstart al met vervolg | RetailDetail

Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer

Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer
Texas Coffee

Slechts drie maanden na de opening van de eerste vestiging in Antwerpen, opent volgend weekend al een tweede filiaal van Texas Coffee. Daar mag het niet bij blijven: de keten wil uitbreiden naar élke Belgische stad.

Tegengewicht voor gezonde bars

Oprichters Cheeru Mampaey en Alexander Provoost kiezen met koffie- en ontbijtzaak Texas Coffee voor de Amerikaanse stijl. De hele dag door zijn er dan ook heel wat (ontbijt)gerechten te vinden die je ook in de typische Amerikaanse ‘diner’ zal tegenkomen. Het verkoopt ook milkshakes met verrassende toppings en de sterkste koffie ter wereld. “In Antwerpen opent de ene healthy bar na de andere. Wij willen hiervoor een tegengewicht vormen”, aldus Mampaey.

 

Voor het interieur van de vestiging in de Volksstraat in Antwerpen wordt al samengewerkt met interieurzaak Rodenrijk 18, dat elke zes weken een volledig nieuwe inrichting levert. “Die samenwerking loopt zo goed dat een vestiging in de meubelzaak niet kon achterblijven”, zegt Mampaey aan Made in Kempen. 

 

Met de opening van de tweede zaak zijn de groeiambities van de eigenaars nog niet vervuld. “We krijgen van overal voorstellen om een Texas Coffee te openen en ja, we hebben ambitie”, bekent het koppel. “Tegen eind volgend jaar willen we graag 4 of 5 vestigingen in België, op termijn zelfs in elke Belgische stad. En tegelijk kijken we naar Nederland.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top