Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Voedingsproducent Nestlé heeft door de ngo Verité een onderzoek laten uitvoeren naar de omstandigheden waarin werknemers in de Thaise visindustrie moeten werken. Daarbij zijn heel wat nare zaken naar boven gekomen.

Mensenhandel en kinderarbeid

Het rapport van Verité heeft het onder andere over dwangarbeid, mensenhandel en kinderarbeid. Zo zouden sommige vissers verkocht worden aan kapiteins van vissersboten. Nestlé heeft ook meteen duidelijk gemaakt dat het alles in het werk zal stellen om de situatie in Thailand te verbeteren.


"Nestlé is geëngageerd om dwangarbeid in onze supply chain in Thailand te elimineren, waarbij we zullen samenwerken met andere belanghebbenden om deze serieuze en complexe materie aan te pakken", zegt Magdi Batato, Executive Vice President of Operations bij Nestlé. "Dit zal geen snelle of eenvoudige taak zijn, maar we hopen de komende maanden al belangrijke vooruitgang te boeken."


Nestlé gaat daarbij op dezelfde manier tewerk als in de chocolade-industrie. Ook daar kreeg het Zwitserse bedrijf in het verleden heel wat kritiek rond slechte werkomstandigheden. Sinds 2001 heeft het samen met andere chocolademakers een akkoord om de situatie te verbeteren en sinds 2012 wordt er toezicht gehouden door de Fair Labor Association.


De Thaise overheid, van zijn kant, spreekt van een beperkt probleem en gaat teams naar de regio sturen om checks uit te voeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


AB InBev investeert kwart miljard in Nigeria

24/11/2017

Brouwer AB InBev gaat 250 miljoen euro investeren in Nigeria, om er een vierde brouwerij neer te poten. Die brouwerij wordt de op één na grootste van AB InBev in Afrika en moet volgend jaar al de deuren openen.

Aantal drankenhandels voorbije tien jaar met 6% gedaald

24/11/2017

Het aantal drankenhandelaars in België is de voorbije tien jaar met 6% gedaald, blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie FEBED. Het aantal drankenhandels met personeel is daarentegen wel gestegen.

Filet Pur: Sympathieke snoodaards

24/11/2017

De prijzen stijgen, de supermarkt wordt in z’n voortbestaan bedreigd en merkfabrikanten mogen nog altijd de rekening betalen. Ja, foodretailers, het blijven bandieten hoor, zoals blijkt uit dit alweer vrolijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

FMCG-consumptie groeit, prijzen stijgen

24/11/2017

Voor dagelijkse producten als voeding, verzorging en huishoudproducten stegen de verkoopprijzen voor de Europese consumenten met 2,5% in het derde kwartaal van 2017. De sterkste stijging in vier jaar.

Nestlé Belgilux heeft een nieuwe CEO

23/11/2017

Nestlé heeft bekend gemaakt dat Michel Mersch aan de slag gaat als de nieuwe CEO van Nestlé Belgilux. Hij volgt in die functie Alexander von Maillot op, die een nieuwe positie krijgt op het hoofdkantoor in Zwitserland.

Dure cognacs van Rémy Cointreau doet het goed in Azië

23/11/2017

De Franse drankengroep Rémy Cointreau pakt uit met uitstekende cijfers: vooral de duurdere flessen cognac gaan vlot over de toonbank. Zeker in China, Japan en Singapore is de groei opzienbarend.

Back to top