Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken | RetailDetail

Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Voedingsproducent Nestlé heeft door de ngo Verité een onderzoek laten uitvoeren naar de omstandigheden waarin werknemers in de Thaise visindustrie moeten werken. Daarbij zijn heel wat nare zaken naar boven gekomen.

Mensenhandel en kinderarbeid

Het rapport van Verité heeft het onder andere over dwangarbeid, mensenhandel en kinderarbeid. Zo zouden sommige vissers verkocht worden aan kapiteins van vissersboten. Nestlé heeft ook meteen duidelijk gemaakt dat het alles in het werk zal stellen om de situatie in Thailand te verbeteren.


"Nestlé is geëngageerd om dwangarbeid in onze supply chain in Thailand te elimineren, waarbij we zullen samenwerken met andere belanghebbenden om deze serieuze en complexe materie aan te pakken", zegt Magdi Batato, Executive Vice President of Operations bij Nestlé. "Dit zal geen snelle of eenvoudige taak zijn, maar we hopen de komende maanden al belangrijke vooruitgang te boeken."


Nestlé gaat daarbij op dezelfde manier tewerk als in de chocolade-industrie. Ook daar kreeg het Zwitserse bedrijf in het verleden heel wat kritiek rond slechte werkomstandigheden. Sinds 2001 heeft het samen met andere chocolademakers een akkoord om de situatie te verbeteren en sinds 2012 wordt er toezicht gehouden door de Fair Labor Association.


De Thaise overheid, van zijn kant, spreekt van een beperkt probleem en gaat teams naar de regio sturen om checks uit te voeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top