Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken | RetailDetail

Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Thaise leveranciers van Nestlé beticht van wanpraktijken

Voedingsproducent Nestlé heeft door de ngo Verité een onderzoek laten uitvoeren naar de omstandigheden waarin werknemers in de Thaise visindustrie moeten werken. Daarbij zijn heel wat nare zaken naar boven gekomen.

Mensenhandel en kinderarbeid

Het rapport van Verité heeft het onder andere over dwangarbeid, mensenhandel en kinderarbeid. Zo zouden sommige vissers verkocht worden aan kapiteins van vissersboten. Nestlé heeft ook meteen duidelijk gemaakt dat het alles in het werk zal stellen om de situatie in Thailand te verbeteren.


"Nestlé is geëngageerd om dwangarbeid in onze supply chain in Thailand te elimineren, waarbij we zullen samenwerken met andere belanghebbenden om deze serieuze en complexe materie aan te pakken", zegt Magdi Batato, Executive Vice President of Operations bij Nestlé. "Dit zal geen snelle of eenvoudige taak zijn, maar we hopen de komende maanden al belangrijke vooruitgang te boeken."


Nestlé gaat daarbij op dezelfde manier tewerk als in de chocolade-industrie. Ook daar kreeg het Zwitserse bedrijf in het verleden heel wat kritiek rond slechte werkomstandigheden. Sinds 2001 heeft het samen met andere chocolademakers een akkoord om de situatie te verbeteren en sinds 2012 wordt er toezicht gehouden door de Fair Labor Association.


De Thaise overheid, van zijn kant, spreekt van een beperkt probleem en gaat teams naar de regio sturen om checks uit te voeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.