Tientallen vestigingen Albert Heijn krijgen koffiecafé of restaurant

Tientallen vestigingen Albert Heijn krijgen koffiecafé of restaurant
Shutterstock

Albert Heijn gaat de komende maanden in tientallen supermarkten een koffiecafé of een restaurant openen. De vestiging op het Gelderlandplein in Amsterdam krijgt alvast de primeur: daar opent vrijdag een Deli Kitchen en een Bakery Café.

Meenemen of ter plaatse opeten

In de Deli Kitchen zal het personeel verse maaltijden bereiden, gaande van salades tot pizza’s, gegrilde kip en spareribs. Klanten kunnen daarbij hun maaltijd gedeeltelijk zelf samenstellen. "Je kunt er vervolgens voor kiezen je eten mee naar huis te nemen, maar je kunt het ook in de winkel opeten. Zitruimte is altijd een onderdeel van zowel de Deli Kitchen als het Bakery Café”, zegt directielid Marit van Egmond van Albert Heijn aan het Parool.

 

De Deli Kitchen is in het midden van de supermarkt te vinden, terwijl het Bakery Café eerder aan de ingang komt. Daar worden broodjes, sapjes en koffie van het huismerk Perla aangeboden.

 

Na het filiaal op het Gelderlandplein zullen er in snel tempo nog zes tot zeven supermarkten minstens één van de twee nieuwe services krijgen. "Er zullen ook winkels komen met alleen een traiteur of een café. Voor elke winkel kunnen we de opzet aanpassen." Die beslissing wordt gemaakt op basis van de locatie en de grootte van de supermarkt.

 

Albert Heijn is niet de eerste supermarktketen die experimenteert met restaurants in zijn filialen: Jumbo was op dat vlak in 2013 de eerste en heeft supermarkten in zijn drie Food Markets. Daarnaast heeft Plus ook al geëxperimenteerd met een pop-uprestaurant en beschikt het concept World of Food van Dekamarkt ook over een restaurant.