Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

De Belgische diepvriesketen O'Cool heeft een succesvolle doorstart weten te maken. Donderdag heeft de rechtbank van koophandel van Gent besloten om de herstelplannen goed te keuren, althans voor vier vennootschappen van de groep.

Nieuw leven in afgeslankte vorm

O’Cool, dat ruim een jaar geleden bescherming moest aanvragen in het kader van de "Wet Continuïteit Ondernemingen" (WCO), heeft een meerderheid van de schuldeisers kunnen overtuigen van zijn reorganisatie- en herstelplannen. Dat heeft advocaat Jurgen Egger, die de reorganisatie begeleidde, vandaag bekendgemaakt.

 

De keten is dus alsnog gered, al zal ze in een flink afgeslankte versie verder moeten gaan: slechts een zestigtal van de 110 verkooppunten blijven bestaan. De andere winkels zijn gesloten of overgenomen door andere retailers.

 

Verbetering strategie

Toch is het een opmerkelijke prestatie van de retailer, aangezien uit cijfers van studiebureau Graydon recent nog bleek dat liefst tachtig procent van de Belgische ondernemingen die bescherming tegen schuldeisers aanvragen uiteindelijk failliet gaat.

 

De keten zegt nu een nieuwe strategie te zullen uitwerken, waarbij naast diepvriesproducten ook droge voeding zal worden opgenomen in het assortiment. Daarnaast zal ook werk worden gemaakt van een nieuw marketingbeleid en een verbeterde aankooppolitiek, die moet toelaten meer gebruik te maken van schaalvoordelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Back to top