Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool | RetailDetail

Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

De Belgische diepvriesketen O'Cool heeft een succesvolle doorstart weten te maken. Donderdag heeft de rechtbank van koophandel van Gent besloten om de herstelplannen goed te keuren, althans voor vier vennootschappen van de groep.

Nieuw leven in afgeslankte vorm

O’Cool, dat ruim een jaar geleden bescherming moest aanvragen in het kader van de "Wet Continuïteit Ondernemingen" (WCO), heeft een meerderheid van de schuldeisers kunnen overtuigen van zijn reorganisatie- en herstelplannen. Dat heeft advocaat Jurgen Egger, die de reorganisatie begeleidde, vandaag bekendgemaakt.

 

De keten is dus alsnog gered, al zal ze in een flink afgeslankte versie verder moeten gaan: slechts een zestigtal van de 110 verkooppunten blijven bestaan. De andere winkels zijn gesloten of overgenomen door andere retailers.

 

Verbetering strategie

Toch is het een opmerkelijke prestatie van de retailer, aangezien uit cijfers van studiebureau Graydon recent nog bleek dat liefst tachtig procent van de Belgische ondernemingen die bescherming tegen schuldeisers aanvragen uiteindelijk failliet gaat.

 

De keten zegt nu een nieuwe strategie te zullen uitwerken, waarbij naast diepvriesproducten ook droge voeding zal worden opgenomen in het assortiment. Daarnaast zal ook werk worden gemaakt van een nieuw marketingbeleid en een verbeterde aankooppolitiek, die moet toelaten meer gebruik te maken van schaalvoordelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top