Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

Toch doorstart voor diepvriesketen O’Cool

De Belgische diepvriesketen O'Cool heeft een succesvolle doorstart weten te maken. Donderdag heeft de rechtbank van koophandel van Gent besloten om de herstelplannen goed te keuren, althans voor vier vennootschappen van de groep.

Nieuw leven in afgeslankte vorm

O’Cool, dat ruim een jaar geleden bescherming moest aanvragen in het kader van de "Wet Continuïteit Ondernemingen" (WCO), heeft een meerderheid van de schuldeisers kunnen overtuigen van zijn reorganisatie- en herstelplannen. Dat heeft advocaat Jurgen Egger, die de reorganisatie begeleidde, vandaag bekendgemaakt.

 

De keten is dus alsnog gered, al zal ze in een flink afgeslankte versie verder moeten gaan: slechts een zestigtal van de 110 verkooppunten blijven bestaan. De andere winkels zijn gesloten of overgenomen door andere retailers.

 

Verbetering strategie

Toch is het een opmerkelijke prestatie van de retailer, aangezien uit cijfers van studiebureau Graydon recent nog bleek dat liefst tachtig procent van de Belgische ondernemingen die bescherming tegen schuldeisers aanvragen uiteindelijk failliet gaat.

 

De keten zegt nu een nieuwe strategie te zullen uitwerken, waarbij naast diepvriesproducten ook droge voeding zal worden opgenomen in het assortiment. Daarnaast zal ook werk worden gemaakt van een nieuw marketingbeleid en een verbeterde aankooppolitiek, die moet toelaten meer gebruik te maken van schaalvoordelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top