Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour | RetailDetail

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour
Foto Carrefour

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

 

Grote afkeuring

Er ontstond flink wat discussie in Frankrijk toen bekend raakte dat Georges Plassat een vertrekpremie van bijna vier miljoen euro én een levenslang bedrijfspensioen van meer dan 500.000 euro per jaar werd toegezegd. Dat nieuws viel erg slecht, aangezien Carrefour in herstructurering is. Op de hoofdzetel worden 2400 banen geschrapt via vrijwillig vertrek en door de sluiting van 243 voormalige Dia-filialen zouden nog eens 2.100 jobs bedreigd zijn. Zowel vakbonden als regering lieten dan ook hun grote afkeuring blijken.

 

Nu heeft de voormalige topman besloten om “te verzaken aan de toepassing van het niet-concurrentiebeding dat hem was toegekend, en dus aan de uitkering van de bijhorende vertrekpremie”, luidt het. Plassat zal hierdoor overigens niet zonder inkomen vallen: hij heeft namelijk al een nieuwe job, als adviseur bij de Belgische zakenbank Degroof Petercam in Parijs, zo meldt De Tijd. Die bank is gespecialiseerd in advies bij fusies en overnames.  

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.