Toevoeging A-merken succes voor Aldi én producenten | RetailDetail

Toevoeging A-merken succes voor Aldi en producenten

Toevoeging A-merken succes voor Aldi en producenten

De toevoeging van A-merken bij het assortiment heeft Aldi de voorbije jaren geen windeieren gelegd. Het aandeel van die merkproducten is dan ook al aanzienlijk, wat dan weer zorgde voor een daling van de omzet van de huismerken.

Ook producenten tevreden

Met de toevoeging van een aantal A-merken hoopte Aldi nieuwe klanten aan te trekken en daar lijkt het in geslaagd te zijn. Uit onderzoek van GfK blijkt immers dat de omzet van de huismerken in categorieën waarin er A-merken werden toegevoegd, in het derde kwartaal van 2016 met 22% is gedaald ten opzichte van 2014, toch haalt Aldi in totaal een hogere omzet binnen.

 

Dat heeft het te danken aan het succes van de nieuwe A-merken in het assortiment, die goed zijn voor 40% van de omzet in diezelfde categorieën. Aldi kannibaliseert dus gedeeltelijk zijn eigen producten, maar komt er nog steeds als winnaar uit.

 

Ook de producenten zelf kunnen tevreden zijn met de verkoop van hun merken bij Aldi: oorspronkelijk werd er gevreesd dat de introductie bij Aldi er voor zou zorgen dat de prijzen in andere supermarkten zouden dalen, waardoor de extra omzet via Aldi eigenlijk tenietgedaan werd. Dat blijkt echter niet het geval te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.