Tomaat nog steeds populairste groente | RetailDetail

Tomaat nog steeds populairste groente

Tomaat nog steeds populairste groente
http://www.shutterstock.com/nl/pic-88218493/stock-photo-composition-with-vegetables-and-fruits-in-wicker-basket-isolated-on-white.html?src=dvaZlRarQEs1okudw1t8nQ-1-8

De tomaat is ook in 2015 de populairste groente, gevolgd door wortelen, ui, witloof en sla. Vorig jaar kocht de Belg ongeveer evenveel groenten en fruit als een jaar eerder.

Aardbei tuimelt uit top tien

Uit onderzoek van GfK bij 5.000 Belgische gezinnen blijkt zelfs dat de hele top tien van populairste groenten volledig ongewijzigd is gebleven ten opzichte van een jaar eerder. Verderop zijn er wel wijzigingen: pastinaak, rode biet, aubergines en radijzen werden in 2015 populairder. Ook werd er meer voorverpakte sla verkocht.

 

Ook binnen de top tien van fruit waren er weinig verschuivingen: appels, bananen, sinaasappelen en mandarijnen blijven daarbij populair. De aardbei is wel niet meer te vinden in de top tien: die betaalde het gelag voor de hogere prijs. Blauwe bessen, braambessen, vijgen en frambozen waren dan weer populairder.

 

Belgische gezinnen kochten in 2015 gemiddeld 39 kilogram verse groenten en 47 kilogram vers fruit. Dat is ongeveer hetzelfde als in 2014. Door de hogere prijzen werd er gemiddeld wel 6 procent meer betaald voor dat fruit en 4,3 procent meer voor groenten, leerde het onderzoek in opdracht van het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.