Tony’s Chocolonely laat chocolademelk maken door Holland Foodz | RetailDetail

Tony’s Chocolonely laat chocolademelk maken door Holland Foodz

Tony’s Chocolonely laat chocolademelk maken door Holland Foodz
Shutterstock

Holland Foodz gaat de productie en distributie van de chocolademelk van Tony’s Chocolonely voor zijn rekening nemen. De nieuwe samenwerking moet in de toekomst ook voor nieuwe smaken zorgen.

 

Nieuwe smaken en verpakkingen

De chocolademelk van Tony’s Chocolonely kwam in 2012 op de markt en is voorlopig nog maar in één smaak te vinden. Dat is best verrassend, aangezien het chocoladebedrijf met de regelmaat van de klok op de proppen komt met nieuwe en niet voor de hand liggende smaken voor zijn chocoladerepen. Door de samenwerking met Holland Foodz wil Tony’s Chocolonely zijn chocolademelk nu echter sneller laten groeien.

 

Holland Foodz, dat ook al een aantal zuivelproducten produceert voor de huismerken van Jumbo en Albert Heijn, nam begin vorig jaar ook de biologische zuivelproducent Vechtenaer over en ziet de samenwerking met Tony’s Chocolonely als een volgende stap binnen die strategie. “Met die overname hebben we de stap gezet naar biologische zuivel en kaas. Met de distributie van Tony’s Chocolademelk zetten we de volgende logische stap naar fairtrade zuivelproducten”, zegt directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet aan het FD.

 

Holland Foodz is vooral bekend als een producent van ambachtelijk snoep, maar de zuivelafdeling is volgens het bedrijf vijf keer groter dan de snoepafdeling.

 

Tony’s Chocolonely zag het voorbije boekjaar de omzet met 53% groeien en wil de komende vijf jaar telkens met nog eens minstens 50% groeien. Daarvoor richt het zijn blik naar het buitenland, waar het merk nog vrij onbekend is: 93% van de omzet wordt dan ook in Nederland gehaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top