Tony’s Chocolonely opent restaurant in Amsterdam

Tony’s Chocolonely opent restaurant in Amsterdam
Tony’s Chocolonely

De Nederlandse ethische chocolatier Tony’s Chocolonely, gekend om zijn kleurrijke verpakkingen, opent morgen een chocoladerestaurant in een iconische locatie in Amsterdam.

 

Cake en 'bieterballen'

Het nieuwe chocoladeparadijs bevindt zich in de Beurs van Berlage, in het hart van de grachtenstad. In het restaurant kan je uiteraard allerlei chocoladegerechten bestellen, zoals chocoladeburgers en cake, maar op het menu staan ook meer gedurfde recepten. Zo is er een portie ‘bieterballen’ met chocolade en mosterd. Wie het liever vertrouwd en basic houdt, kan gewoon de traditionele repen kopen, schrijft GVA.

 

Het interieur van de nieuwe Chocolate Bar is aangekleed in rood en blauw en doet sterk denken aan de kenmerkende verpakkingen van het merk. Het is het eerste restaurant van de Nederlandse chocoladeproducent.

 

Normaal zou het bedrijf over een drietal jaar ook een nieuwe chocoladefabriek met bezoekerspaviljoen en achtbaan in Zaandam openen, maar de plannen voor het zogenaamde 'Chocolate Circus' liggen voorlopig stil bij gebrek aan investeerders. "Als de economische situatie in het land weer wat minder onzeker is, zullen we voorzichtig kijken of het mogelijk is om een herstart te maken", zei directeur Henk Jan Beltman een tweetal weken geleden in Het Parool.